Страници: (2) 1 [2]   ( Първото ново съобщение ) Reply to this topicStart new topicStart Poll

> Любим спорт
Darth Sparhawk
Публикувано на: 23 Feb 2013, 14:50
Quote Post

The Prime

Група: Sith
Съобщения: 55185
Потребител # 2
Дата на регистрация: 10-October 06

Според мен проблемите с колата на "Ферари" идваха заради това, че резултатите от въздушния тунел и симулатора не се пренасяха на пистата. Затова едни решения, които на хартия са добри на практика или не им носеха нищо или направо ги забавяха. Отделно от това тимът няма дизайнер - визионер, който да се мери с Ейдриън Нюи. Вижда се, че дори "Макларън", които имат изключително модерен център в Парагон, трудно се борят с "Ред Бул". Що се отнася до "Лотус" според мен те имат много добър болид за началото на сезона, но не знам дали ще имат силите да го развиват така успешно както "Ред Бул" и "Макларън".

--------------------
user posted image
www.citadelata.com - Българският сайт за фентъзи и фантастика
PMEmail PosterUsers Website
Adenosine
Публикувано на: 23 Feb 2013, 15:08
Quote Post

Паж
*

Група: Potter's Army
Съобщения: 74
Потребител # 3735
Дата на регистрация: 21-February 13

QUOTE (Darth Sparhawk @ 23 Feb 2013, 13:50)
Според мен проблемите с колата на "Ферари" идваха заради това, че резултатите от въздушния тунел и симулатора не се пренасяха на пистата. Затова едни решения, които на хартия са добри на практика или не им носеха нищо или направо ги забавяха. Отделно от това тимът няма дизайнер - визионер, който да се мери с Ейдриън Нюи. Вижда се, че дори "Макларън", които имат изключително модерен център в Парагон, трудно се борят с "Ред Бул". Що се отнася до "Лотус" според мен те имат много добър болид за началото на сезона, но не знам дали ще имат силите да го развиват така успешно както "Ред Бул" и "Макларън".

Точно проблема е в аеродинамиката. От работата на Алдо Коста във Ферари е известно, че силата му не е нито във взимането на категорични решения, нито в откриването на нещо ново в аеродинамиката. От детайлните анализи е станало видно, че не само аеродинамиката като цяло е проблем, а работата на задното крило. И отново - не чистата му работа, а "прилепването" на вихрите към крилото, когато системата DRS се затвори. Вследствие на този проблем колите са ставали по-нестабилни при влизането в някои завои и са губели време, а когато в квалификациите DRS работеше почти непрекъснато, на повечето писти Ферари реално бяха извън топ 5 в темпото. Хора от екипа споделиха, че тимът използва напълно нова методология при избора на решения за развитие на новия F138 на базата на анализите си. Вече не се правят многочасови заседания, след които Алдо Коста взимаше най-конвенционалното решение.

"Бяхме съсредоточени върху аеродинамичното развитие. Бих казал, че започнахме работа 2-3 месеца по-късно в тази насока от обикновено. Така че трябваше да наваксаме. И това ще се види много скоро, защото колата се развива много бързо спрямо това, което видяхме на представянето. Още на втория тест ще имаме нови части, а за посления тест ще имаме голям ъпдейт. Ще идват още много нови неща."

Шефа на Скудерия - Стефано Доменикали

От този цитат можете да си представите колко назад са били с аеродинамиката заради Алдо Коста.

--------------------
user posted image
PM
Darth Sparhawk
Публикувано на: 23 Feb 2013, 15:11
Quote Post

The Prime

Потребител # 2

Ами Пат Фрай беше казал, че що се отнася до симулатора, те изостават с две-три години (!) от "Макларън". Интересно е дали сега ще се представят по-добре, след като ползват въздушния тунел в Кьолн. Скудерията не се представя на върхово ниво през последните години, но си остават доста коварен тим. Миналата година от нищото едва не станаха шампиони.

--------------------
user posted image
Adenosine
Публикувано на: 23 Feb 2013, 15:17
Quote Post

Паж
*

Група: Potter's Army
Съобщения: 74
Потребител # 3735
Дата на регистрация: 21-February 13

Напълно вярно. За аеродинамиката имам една статия, много неща са променили и то успешно. Пък и са добавили пасивен DRS. Ако успеят да го настроят, което е много трудно, ще имат голямо предимство. Иначе Ферари привлече Де ла Роса за развоен пилот. Той получи правото да тества новия болид в Херес, но основната му работа ще е в симулатора на тима, който още се доизгражда, а Педро има огромен опит от този тип изпитания в Макларън.

--------------------
user posted image
PM
Darth Sparhawk
Публикувано на: 23 Feb 2013, 15:29
Quote Post

The Prime

Потребител # 2

може би е добре да прехвърлим разговора в темата за Ф1, която отворих?

--------------------
user posted image
ZipFail
Публикувано на: 23 Feb 2013, 17:36
Quote Post

Паладин на Цитаделата

Група: Moon's Children
Съобщения: 2406
Потребител # 3088
Дата на регистрация: 18-August 11