Планкове не правя , но опр имат ефект не толкова за вадене на плочки , колкото за тяхната издръжливост. Това е упражнение за напреднали тоест вече имаш изразени коремни мусколи и искаш по здрави да ги направиш.
Аз правя 4 вида коремни преси за четирите части от коремните мусколи. За горна част лягам и си свивам само горните коремни мусколи като по този начин повдигам леко горната част от тялото нз дали има в нета картинка за това. За средни коремни мусколи лягам на земята и си слагам краката на леглото и почвам да правя цели свивания (тоест колкото мога). За долни коремни мусколи лягам по гръб и си вдигам двата крака едновременно като ръцете са ми изпънати назад , така се опъват коремните мусколи и натоварването/ефекта е по-голям. Понякога слагам и тежести на краката докато го правя за още по-голямо натоварване и ефект. За странични коремни мусколи хващам дъмбел и почвам наклони и връщания в изходно положение , което е изправено тяло. В началото докато ходех още на фитнес , лежанката за коремни е пусках до доло и хващах дискове да държа докато правя коремни по-този начин коремните ми мусколи станаха големи и изпъкнали. Когато правиш коремните с тежести стават по-големи , а с повече повторения по изразени. Когато вече си ги направил достатъчно големи , че да ти харесват спираш да правиш коремни с тежести и почваш само за релеф и поддържане да работиш.
Много важно при ваденето на плочки е да се намяли мазнотията , която се яде. Аз затова само до някъде съм изкарал последния ред , защото си похапвам яката

Друго нещо , което е важно е през колко време да ги правиш. Аз ги правя през ден , защото като ги правя всеки ден ги пренатоварвам и нямат време да се възстановят изцяло , тоест не са толкова изразени. Но има хора , при които и всеки ден не е проблем. Като тренираш и си преценяваш сам за тези неща.
ВАЖНО !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! За тези , които не знаят , когато тренираш мусколите се разграждат и след това като си хапнеш белтъчени (градивният материал на мусколите) те се възстановяват и понеже тялото е в шок от загубата като защитна реакция плюс възстановеното се добавя още. Това е магията!!!
Eто това е най-тежкото упражнение за корем , което прави чудеса
http://www.youtube.com/watch?v=mjCMq2zkbOo dragon flags ! Bruce Lee го е използвал в своите тренировки , а той е известен с уникалния си корем. Още не съм го пробвал поради липсата на подходящи условия , но на някоя пейка вънка трябва да стане.
Сега за вредата на пърженото и мазното освен , че ставате дебели , а от там много проблеми , които засега няма да обяснавам , ви се затлачва кръвта , което пречи на кислорода да се достига до мусколите.
ВАЖНО !!!!!!!!!!!!!!!!!! Когато трениране дишането е супер важно , особено ако тренирате за издръжливост (кардио(сърце) упражнения). Мусколите бачкат с кислород без кислород не работят , когато се натоварвате много например с тежести на лежанката вените ви изкачат (с постоянни тренировки стават и по-големи) това става така заради нуждата от повече кислород. Като при колите като дадете газ гори повече. Тука идва вредата от мазнотиите ако ви е затлачена кръвта няма да можете да използвате пълната си сила , което забавя прогреса.
Тичането е едно от най-добрите упражнения за тялото , което работи за голяма част от мусколите в тялото (не само за краката , ми и за корем например). Това е и най-доброто кардио упражнение , а сърчицето е много важен орган. С тичането ще стане по-здраво и ще помпа повече кръв , по-бързо и по-силно от тук ще ставате по издръжливи и можете да тренирате повече и да се напъвате с тежестите повече. Освен това по трудно ви лови инфаркт.
ВАЖНО !!!!!!!!!!! Когато спортувате активно стареете по-бавно , много по трудно ви ловят болести (аз не съм се разболявал от както почнах да тренирам) , температурните промени не ви влият толкова много , имате повече енергия , по-силни сте , имате красиво тяло от тук и самочувствие (но не прекалявайте с последното).