|
Онлайн игри с регистрация!, Нека да ги обсъдим...
Кирил Иванов 219 |
|
Паладин на Цитаделата
Група: Dragon Riders
Съобщения: 1839
Потребител # 3518
Дата на регистрация: 2-June 12
|
Каквито и да е. Това е една обща тема и няма значение дали ще говориш MMORPG-та или за стратегии в реално време, чието действие се развива във Втората световна! Добре, аз ще започна, като изброя игрите, които аз играя: Imperia Online- Предполагам се досещате от името за какво става въпрос. Започвате с малко селце, трябва да го разширите, да обучите армия, да произведете ресурси, да се грижете да има къщи за населението и то да е щастливо, да завладеете всички 19 провинции, да се съюзите с други играчи и да се биете срещу други групи... Такива неща.. Хановете 5.5- Пак подобни неща. Тук обаче имате и герой, който трябва да развивате, може да си изберете народ (в списъка са и българите) и да създадете могъщо кралство/царство/ханство/империя с много замъци по света. Drakensang Online- тук имаме класическа ролева игра в стил Диабло 3. Спомням си, че някъде я бяха нарекли Диабло 3 Онлайн вариант. Та имаме един герой, обширен свят, населен с вещици, скелети, орки, гоблини, тролове и други такива, минимум 100 куеста и... състезания като 5 срещу 5 отнемане на знамето. Не, не се шегувам. Има такива. Да, изобщо, една добра игри в стил класичеките MMORPG-гета. eRepublik- Тук имаме един свят, сходен с нашия по география и държави. Но в него непрестанно текат войни, завземат се територии и кипи онлайн-живот. Когато си изберете държава и започнете игра, вие се "раждате". В първите дни можете само да ядете и тренирате, но после става интересно. Искате да воювате? Добре, присъединете към някое военно подразделение и започнете битки. Искате да развиете компания? Откупете или си създайте компания и започнете работа. Искате да станете журналист? Основете си вестник и започнете да пишете статии, съберете 1000 абоната и получете награда "Медиен магнат". Или пък искате да станете президент? Създайте или се включете в някоя партия, поведете я и се кандидатирайте за президент на вашата еРодина.
--------------------
|
|
|
Grim_ |
|
Рицар
Група: Citadel
Съобщения: 709
Потребител # 3776
Дата на регистрация: 11-April 13
|
Аз като се замисля, играя само онлайн игри в последно време. Една браузър стратегия- WarCommander. Имате си база и щ развивате. Отключвате нови единици и технологии. Има си и куестове, които дават специални единици накрая, но основното действие е PVP. Иначе играя и игрите на близард, които на дадения етап са изцяло онлайн. Diablo 3- голямото разочарование. Не мислех, че близард могат да имат по- голям провал от World of Warcraft, но уви....може би причината е в огромните очаквания, които имаха феновете на фона на LoD и дългите години разработка. В крайна сметка получихме еднообразен геймплей, история измукана от пръстите и предадена по супер малоумен начин (Още в първия град предвидих как ще се развие историята и бях прав на 100%. Правете си изводите). И най- лошото- всичко се върти около Real money auction house. Ако не си съгласен да харчиш пари за екипировка в по- напредналите нива на играта просто нямаш шанс- обикновени мобове те убиват само с поглед, буквално. Поне така беше преди месеци, когато последно я пуснах. Надеждите са, че с експанжъна нещата ще се подобрят, стискаме палци. World of Warcraft- може да се каже бащата на MMORPG ( знам, че не е първата такава, но е първата, която постигна такъв успех). Добър геймплей, с тенденция за опростяване със всеки следващ експанжън, което за мен не е добре, но да видим. История и атмосфера- нещото, което никога няма да простя на близард- онищожиха атмосферата на света и историята е съсипана. До Wrath of the Lichking поне се придържака към историята от предните игри после дойде Cataclysm и Мъглите на Пандария... това става, когато експлоатираш нещо прекалено много за пари. Само ще кажа това- в предните игри се говори за глобален конфлик, който застрашава целия свят и всички раси се включват в него. В следващия момент (експанжън) се оказва, че има континет с цивилизация, която не е взела участие в този конфликт и дори не е спомената, освен с един бонус герой в бонус кампания ( brew master- a в бонус кампанията на Warcraft 3 The Frozen Throne). Само на мен ли ми звучи супер изсмукано от пръстите. Това го казвам като голям lore фен на Warcraft. и въпреки всичко това от време на време я играя, защото ми е приятно да се разхождам из азерот и да разглеждам... Starcraft 2- засега единственото, което близард не са развалили. Страхотен геймплей, стабилна история. Причниата затова е, че основните приходи от SC идват от турнирите, а там всичко трябва да е изпипано. Преди години играех и Guild Wars. Тогава беше основният конкурент на WoW. Никак не е лоша игричката, особено ако имаш приятели, с които да играеш.
--------------------
"Никоя борба не е твърде непосилна, ничие превъзходство не е твърде непреодолимо, защото дори да се провалим, дори да паднем, ще знаем, че сме живели." Аномандър Рейк Син на Тъмата
|
|
|
Кирил Иванов 219 |
|
Паладин на Цитаделата
Група: Dragon Riders
Съобщения: 1839
Потребител # 3518
Дата на регистрация: 2-June 12
|
Грим, не мога да кажа, че Дракенсаг е точно копие на Диабло 3 (да вкарам връзка). Аз съм вече 13-то ниво (ако не греша, от 40), а съм купил само едни обувки и шлем. При изпълнението на всеки куест (принципно има една голяма история, но и много малки, странични историйки) получаваш отвъдници (една от разменните монети) сребро, злато или мед. Има и единица, неречена дракън, но тя се придобива изключително трудно. Също яко, че чудовищата не се напасват с твоето ниво на развитие. Аз не смея да ида по далеч от Дивата гора, че натам трябва само да бягам. Освен това, убийството на "достойни (силни за твоето ниво) чудовища ти дава яки бонуси; обикновените убийства (понякога) ти дават монети, предмети и бонуси. Може би най-реалистичния елемент на играта е това, че дрехите и някои от оръжията се износват след известно време.
--------------------
|
|
|
Grim_ |
|
Рицар
Съобщения: 709
Потребител # 3776
Дата на регистрация: 11-April 13
|
QUOTE (Кирил Иванов 219 @ 10 Jul 2013, 15:44) | Грим, не мога да кажа, че Дракенсаг е точно копие на Диабло 3 (да вкарам връзка). Аз съм вече 13-то ниво (ако не греша, от 40), а съм купил само едни обувки и шлем. При изпълнението на всеки куест (принципно има една голяма история, но и много малки, странични историйки) получаваш отвъдници (една от разменните монети) сребро, злато или мед. Има и единица, неречена дракън, но тя се придобива изключително трудно. Също яко, че чудовищата не се напасват с твоето ниво на развитие. Аз не смея да ида по далеч от Дивата гора, че натам трябва само да бягам. Освен това, убийството на "достойни (силни за твоето ниво) чудовища ти дава яки бонуси; обикновените убийства (понякога) ти дават монети, предмети и бонуси. Може би най-реалистичния елемент на играта е това, че дрехите и някои от оръжията се износват след известно време. |
е все пак в тази игра, която описваш, няма за идея да те кара да харчиш пари за айтеми (картинка с прикачена към нея таблица със статове. чудя се на хората, който харчат пари за това.) и да пълниш джобовете на разработчика, каквато е основната идея на диабло 3.
--------------------
"Никоя борба не е твърде непосилна, ничие превъзходство не е твърде непреодолимо, защото дори да се провалим, дори да паднем, ще знаем, че сме живели." Аномандър Рейк Син на Тъмата
|
|
|
AL_DU_IN |
|
Скуайър
Съобщения: 260
Потребител # 3773
Дата на регистрация: 8-April 13
|
QUOTE | QUOTE (AL_DU_IN @ 10 Jul 2013, 20:28) cykam ikariam poslednite dva tri dni, predi tva bqh dosta vreme vyv vakancionen rejim
В кои светове си играл и сега в кои играеш smile.gif икариам е много приятна игричка smile.gif |
във зета цъкам от година и половина вече , макар че доста дни имам във ваканционен режим прекарани.имал съм преди това тук там един два акаунта дето съм ги докарвал към 1000-2000 точки макс
--------------------
|
|
|
Абонирай се за тази тема
Получавай известие по email всеки път, когато някой публикува съобщение в тази тема, докато те няма.
Абонирай се за форума
Получавай известие по email всеки път, когато някой публикува нова тема в този форум, докато те няма.
Свали / Принтирай темата
Свали си темата в различни формати или виж версия, подходяща за принтиране.
|
|