Страници: (3) [1] 2 3   ( Първото ново съобщение ) Reply to this topicStart new topicStart Poll

> Препоръчайте добра научна или военна фантастика :), Дайте предложения
belvito_86
Публикувано на: 07 May 2013, 09:52
Quote Post

Барон

Група: Dragon Riders
Съобщения: 4320
Потребител # 3660
Дата на регистрация: 23-November 12

Здравейте smile.gif преди време,когато влязох за първи път във форума открих тема препоръчайте някое яко фентъзи,която се превърна в доста добра и човек може да черпи доста информация от нея smile.gif Та реших да направя една такава за научна и военна фантастика smile.gif Аз лично не съм чел много на такава тематика и си падам повече по хоръра и епичното фентъзи,но ако искам да се зарибя да речем дайте предложения,който не го мързи tongue.gif чел съм много добри отзиви за Фондацията на Айзък Айзимов, за Дюн и за книгите на Рей Бредбъри ,но не съм чел от тях нищо smile.gif може вие да помогнете и да предложите и нещо друго tongue.gif
Надявам се темата да стане интересна и много информативна като тази в раздел епично фентъзи smile.gif

--------------------
user posted image
PMEmail Poster
Grim_
Публикувано на: 07 May 2013, 10:27
Quote Post

Рицар

Група: Citadel
Съобщения: 709
Потребител # 3776
Дата на регистрация: 11-April 13

QUOTE (belvito_86 @ 07 May 2013, 09:52)
чел съм много добри отзиви за Фондацията на Айзък Айзимов, за Дюн и за книгите на Рей Бредбъри

ами в общи линии то това са базовите класици ако се зарибяваш на фантастика. иначе бих могъл да добавя артър кларк (одисея в космоса, рама и др) , братя стругацки ( обитаемият остров, пикник край пътя и тн.), дан симънс ( хиперион, ендимион) , станислав лем ( соларис. магелановият облак) , александър беляев (главата на професор оруел, владетелят на света и др), дейвид брин (битие). също дъглас адам или хари харисън (стоманеният плъх) ако ти се чете нещо по весело. на урсула легуйн лявата ръка на мрака също са добри....
абе много неща има, които може да се препоръчат.

--------------------
"Никоя борба не е твърде непосилна, ничие превъзходство не е твърде непреодолимо, защото дори да се провалим, дори да паднем, ще знаем, че сме живели." Аномандър Рейк Син на Тъматаuser posted image
PMEmail PosterUsers Website
Arvandor
Публикувано на: 07 May 2013, 16:57
Quote Post

Chaos Sorcerer

Съобщения: 6113
Потребител # 2814
Дата на регистрация: 16-March 11

WARHAMMER 40 000 - A brutal dark cyberpunk-ish universe, кръстоска между научна фантастика и фентъзи, официално една от най-колосалните и детайлни вселени IN EXISTANCE добре дошъл на място пълно със зли извънземни, демони, богове, космически кораби, магьосници, немъртви-роботи и още много......(Разбирай, АДСКИ МНОГО)
Ако не сте се досетили до сега да това ми е любимата кръстоска фентъзи-фантастика
Ще използвам Спейс Марините за пример
user posted image
Виждаш ли накъде бия като казвам комбинация от фентъзи и фантастика

--------------------
user posted image

Change is inevitable
The dark gods have been welcoming towards me, surely I am not in cruel fate - striving to understand all things...
PMEmail Poster
Darth Sparhawk
Публикувано на: 07 May 2013, 17:22
Quote Post

The Prime

Група: Sith
Съобщения: 55185
Потребител # 2
Дата на регистрация: 10-October 06

светът на мъглите, светът на призраците, адският свят - страхотни повести от Саймън Грийн

--------------------
user posted image
www.citadelata.com - Българският сайт за фентъзи и фантастика
PMEmail PosterUsers Website
Elina Santoriiska
Публикувано на: 07 May 2013, 23:55
Quote Post

Барон

Съобщения: 3089
Потребител # 3425
Дата на регистрация: 4-March 12

Бараярската сага на Буджолд - не е мого известна но не смеска меду научнана и военна фантастика с лек (ама много лек, както ми мапомнят) привкус на фентъзи. smile.gif Лично на мен ми е в Топ 3 лубими книги/поредици.

--------------------
PMEmail Poster
BlackCat
Публикувано на: 09 May 2013, 17:43
Quote Post

Паладин на Цитаделата

Група: Ralmians
Съобщения: 2674
Потребител # 3317
Дата на регистрация: 28-December 11

QUOTE (Elina Santoriiska @ 07 May 2013, 23:55)
Бараярската сага на Буджолд - не е мого известна но не смеска меду научнана и военна фантастика с лек (ама много лек, както ми мапомнят) привкус на фентъзи. smile.gif

+1

--------------------
user posted image

The clouds above the mountains broke, bathing all with the silvery light of Sariour in full bloom. Where there had been darkness and shadow, now stood a figure swathed in black, face hidden within a deep hood. It stood immobile, arms crossed, head bowed.
All around the camp, wolf howls split the air.
“Who are you?” Tharion demanded, sword in hand. “What do you want?”
“I am the Shadow King,” said Alith Anar, pulling back his hood, “and I want vengeance.”
PMEmail Poster
The God of tears
Публикувано на: 10 May 2013, 00:00
Quote Post

Херцог

Група: Moon's Children
Съобщения: 9701
Потребител # 1510
Дата на регистрация: 20-November 08

Здравейте  smile.gif  преди време,когато влязох за първи път във форума открих тема препоръчайте някое яко фентъзи,която се превърна в доста добра и човек може да черпи доста информация от нея  smile.gif  Та реших да направя една такава за научна и военна фантастика  smile.gif  Аз лично не съм чел много на такава тематика и си падам повече по хоръра и епичното фентъзи,но ако искам да се зарибя да речем дайте предложения,който не го мързи  tongue.gif  чел съм много добри отзиви за Фондацията на Айзък Айзимов, за Дюн и за книгите на Рей Бредбъри ,но не съм чел от тях нищо smile.gif може вие да помогнете и да предложите и нещо друго  tongue.gif
Надявам се темата да стане интересна и много информативна като тази в раздел епично фентъзи  smile.gif

"Фондацията" (най-доброто на иначе не особено любимия ми Азимов), "Дюн" (тя е малко сложничка) и "Битие" на Дейвид Брин са първите книги, които ми идват на ум да ти препоръчам. От Брин можеш да прочетеш също поредицата за Ъплифта (започва от "Звездна вълна се надига", издадена от "Бард", както и останалите), от Франк Хърбърт - "Фани Мае".

От Саймън Грийн също като Спар ще ти препоръчам "Прелюдията към Империята" - книжките, които е споменал: "Светът на мъглите", "Светът на призраците", "Адския свят".

Рей Бредбъри е по-скоро фентъзи/хорър автор (поне той самият приживе определяше книгите си като "фентъзи", не като фантастика). Но почти всичко негово е на невероятно високо ниво.

Артър Кларк е титан в жанра - виж нещо негово, ако искаш.

Ако искаш нещо по-приключенско виж Майк Резник. "Хрониките на човешкия вид" са страхотни, особено "Раят".
Ако искаш космическа опера като "Междузвездни войни", пробвай "Сага за седемте слънца" на Кевин Дж.Андерсън. Много хубава поредица.

Ако искаш нещо по-сложно - "Слепоглед" на Питър Уотс е абсолютен шедьовър.

Ако ти се чете нещо класическо - Робърт Силвърбърг с "Лабиринтът", "Замъкът на Лорд Валантайн" или "Лицето над водата".

Ако искаш военна фантастика - "Войната на Старците" на Скалзи е перфектна, "Звездни рейнджъри" на Хайнлайн е класика, но може да не ти допадне. Или поредицата за Ендър, която започва с "Играта на Ендър" (вече екранизиран, трейлърът наскоро излезе).

Мога да ти препоръчам още стотина автори на фантастика (само това четях преди да открия фентъзито), но засега ще спра дотук. Ако имаш нужда от още съвети - питай. wink.gif

--------------------
user posted image
PMEmail PosterUsers WebsiteYahoo
belvito_86
Публикувано на: 10 May 2013, 12:26
Quote Post

Барон

Потребител # 3660

QUOTE (The God of tears @ 10 May 2013, 00:00)
Здравейте  smile.gif  преди време,когато влязох за първи път във форума открих тема препоръчайте някое яко фентъзи,която се превърна в доста добра и човек може да черпи доста информация от нея  smile.gif  Та реших да направя една такава за научна и военна фантастика  smile.gif  Аз лично не съм чел много на такава тематика и си падам повече по хоръра и епичното фентъзи,но ако искам да се зарибя да речем дайте предложения,който не го мързи  tongue.gif  чел съм много добри отзиви за Фондацията на Айзък Айзимов, за Дюн и за книгите на Рей Бредбъри ,но не съм чел от тях нищо smile.gif може вие да помогнете и да предложите и нещо друго  tongue.gif
Надявам се темата да стане интересна и много информативна като тази в раздел епично фентъзи  smile.gif

"Фондацията" (най-доброто на иначе не особено любимия ми Азимов), "Дюн" (тя е малко сложничка) и "Битие" на Дейвид Брин са първите книги, които ми идват на ум да ти препоръчам. От Брин можеш да прочетеш също поредицата за Ъплифта (започва от "Звездна вълна се надига", издадена от "Бард", както и останалите), от Франк Хърбърт - "Фани Мае".

От Саймън Грийн също като Спар ще ти препоръчам "Прелюдията към Империята" - книжките, които е споменал: "Светът на мъглите", "Светът на призраците", "Адския свят".

Рей Бредбъри е по-скоро фентъзи/хорър автор (поне той самият приживе определяше книгите си като "фентъзи", не като фантастика). Но почти всичко негово е на невероятно високо ниво.

Артър Кларк е титан в жанра - виж нещо негово, ако искаш.

Ако искаш нещо по-приключенско виж Майк Резник. "Хрониките на човешкия вид" са страхотни, особено "Раят".
Ако искаш космическа опера като "Междузвездни войни", пробвай "Сага за седемте слънца" на Кевин Дж.Андерсън. Много хубава поредица.

Ако искаш нещо по-сложно - "Слепоглед" на Питър Уотс е абсолютен шедьовър.

Ако ти се чете нещо класическо - Робърт Силвърбърг с "Лабиринтът", "Замъкът на Лорд Валантайн" или "Лицето над водата".

Ако искаш военна фантастика - "Войната на Старците" на Скалзи е перфектна, "Звездни рейнджъри" на Хайнлайн е класика, но може да не ти допадне. Или поредицата за Ендър, която започва с "Играта на Ендър" (вече екранизиран, трейлърът наскоро излезе).

Мога да ти препоръчам още стотина автори на фантастика (само това четях преди да открия фентъзито), но засега ще спра дотук. Ако имаш нужда от още съвети - питай. wink.gif

След Шадоус Фол определено се изкушавам да прочета и нещо друго на Саймън Грийн,защото наистина много ми хареса.
Иначе като бях за последен път книжарница Приятели,погледнах фантастиката и горе долу така съм се и насочил smile.gif
Слепоглед на Питър Уотс
Деветте милиарда имена на бога на Артър Кларк
На тези им се нагледах понеже бяха нови издания....
Иначе там бяха и Фондацията-двата големи последно издадени тома,Дюн-и трите тома и на Рей Бредбъри -2 сборника с избрано....
Ще погледна задължително и Майк Резник,защото по принцип много ми допадат приключенските неща.....
Мерси за инфото на всички tongue.gif

--------------------
user posted image
PMEmail Poster
belvito_86
Публикувано на: 08 Jun 2013, 21:08
Quote Post

Барон

Потребител # 3660

Какво ще кажете за Играта на Ендър на Орсън Скот Карт и 451 по Фахренхайт от Рей Бредбъри?

--------------------
user posted image
PMEmail Poster
The God of tears
Публикувано на: 08 Jun 2013, 21:10
Quote Post

Херцог

Потребител # 1510

QUOTE (belvito_86 @ 08 Jun 2013, 21:08)
Какво ще кажете за Играта на Ендър на Орсън Скот Карт и 451 по Фахренхайт от Рей Бредбъри?

"Ендър" - култова поредица, въпреки че първите книги са по-добри от последващите.

"451 по Фахренхайт" - култов шедьовър! Не ми е от любимите неща на Бредбъри, но е много добро! wink.gif

--------------------
user posted image
belvito_86
Публикувано на: 08 Jun 2013, 21:33
Quote Post

Барон

Потребител # 3660

QUOTE (The God of tears @ 08 Jun 2013, 21:10)

"Ендър" - култова поредица, въпреки че първите книги са по-добри от последващите.

"451 по Фахренхайт" - култов шедьовър! Не ми е от любимите неща на Бредбъри, но е много добро! wink.gif

жележен си Год!!!винаги готов с отговор! smile.gif

--------------------
user posted image
PMEmail Poster
The God of tears
Публикувано на: 08 Jun 2013, 21:33
Quote Post

Херцог

Потребител # 1510

QUOTE (belvito_86 @ 08 Jun 2013, 21:33)
QUOTE (The God of tears @ 08 Jun 2013, 21:10)

жележен си Год!!!винаги готов с отговор! smile.gif

Когато въпросът се отнася до нещо, което познавам, винаги съм готов tongue.gif wink.gif

--------------------
user posted image
anomandaris
Публикувано на: 09 Jun 2013, 10:40
Quote Post

Рицар

Съобщения: 881
Потребител # 3789
Дата на регистрация: 9-May 13

сферата на майкъл крайтън то май имаше и филм по нея

--------------------
user posted image
PMEmail Poster
belvito_86
Публикувано на: 09 Jun 2013, 11:15
Quote Post

Барон

Потребител # 3660

QUOTE (anomandaris @ 09 Jun 2013, 10:40)

Тоя Крайтън отдавна ме блазни и ще взема скоро да подпукам нещо негово smile.gif

--------------------
user posted image
PMEmail Poster
The God of tears
Публикувано на: 09 Jun 2013, 11:34
Quote Post

Херцог

Потребител # 1510

QUOTE (belvito_86 @ 09 Jun 2013, 11:15)
QUOTE (anomandaris @ 09 Jun 2013, 10:40)

Тоя Крайтън отдавна ме блазни и ще взема скоро да подпукам нещо негово smile.gif

Пробвай с "Джурасик парк", ако я намериш (внимавай обаче за многото технологични отклонения wink.gif ). Или "Пиратски ширини" wink.gif

"Сфера" иначе е страхотна - много добра идея за първия контакт с извънземни, черните дупки...

--------------------
user posted image

Topic Options Страници: (3) [1] 2 3  Reply to this topicStart new topicStart Poll

Skin "The Secret of Art" © Andrea 2004 :: Site