|
Пущинакът на Смог, тема за филма
Darth Sparhawk |
|

The Prime

Група: Sith
Съобщения: 55185
Потребител # 2
Дата на регистрация: 10-October 06

|
С доста голямо закъснение пускам тема за "Пущинакът на Смог", вторият филм от трилогията "Хобит". Хареса ли ви? Аз лично бях във възторг, което е огромна изненадата, понеже първият филм не ми хареса ама никак. Изобщо. Дали е заради новата технология 3Д, от която ме боли глава (гледах втория филм на IMAX) или по обективни причини не съм убеден, но е факт, че в първия филм основно имаше джуджета, хобити и орки, на които не съм фен, а във вторият елфи и дракон, които са ми любимите същества. Като цяло обаче целият филм ми хареса повече. Джуджетата бяха много обогатени като образи и далеч не идеализирани. Торин си беше лош на практика във финала на историята. Самият Билбо показа учудваща агресия и при най-малкия намек да се отдели от Пръстена изпадна в total rage. Това беше силен момент. Елфите бяха развити прекрасно. Гордите и надменни обитатели на Мраколес ми допадат много повече от сладникавите покровители от Лотлориен, а Трандуил бе идеалният владетел, арогантен и величествен. Леголас е направен като отличен войн и това ми допадна много. Тауриел, срещу която много се викаше в началото на филма, беше страхотна. Много добре бяха развити и хората. Езерният град бе изключително живописен, а Люк Евънс разви образа на Бард по чудесен начин. Старейшината и неговият блюдолизец също бяха колоритни, макар и неприятни образи. Голямата награда обаче е за дракона, наистина феноменално озвучение на Къмбербач и прекрасно изграден образ като дизайн, ефекти, но и като диалог. Сцената в съкровищницата ми е любима. Като бонус бих отбелязал колко добре са направени орките, особено Болг и това, че получих малък нърдгазъм, когато говореха на Черната реч. А сцената, в която Мрачния владетел разкри истинския си лик пред Гандалф ме докара до екзтаз. Като цяло перфектен филм, поне за мен. Вашето мнение?
Това съобщение е било редактирано от Darth Sparhawk на 21 Jan 2014, 09:39
--------------------
 www.citadelata.com - Българският сайт за фентъзи и фантастика
|
|
|
BlackCat |
|

Паладин на Цитаделата

Група: Ralmians
Съобщения: 2674
Потребител # 3317
Дата на регистрация: 28-December 11

|
QUOTE (Darth Sparhawk @ 21 Jan 2014, 09:33) | С доста голямо закъснение пускам тема за "Пущинакът на Смог", вторият филм от трилогията "Хобит". Хареса ли ви? Аз лично бях във възторг, което е огромна изненадата, понеже първият филм не ми хареса ама никак. Изобщо. Дали е заради новата технология 3Д, от която ме боли глава (гледах втория филм на IMAX) или по обективни причини не съм убеден, но е факт, че в първия филм основно имаше джуджета, хобити и орки, на които не съм фен, а във вторият елфи и дракон, които са ми любимите същества. Като цяло обаче целият филм ми хареса повече. Джуджетата бяха много обогатени като образи и далеч не идеализирани. Торин си беше лош на практика във финала на историята. Самият Билбо показа учудваща агресия и при най-малкия намек да се отдели от Пръстена изпадна в total rage. Това беше силен момент. Елфите бяха развити прекрасно. Гордите и надменни обитатели на Мраколес ми допадат много повече от сладникавите покровители от Лотлориен, а Трандуил бе идеалният владетел, арогантен и величествен. Леголас е направен като отличен войн и това ми допадна много. Тауриел, срещу която много се викаше в началото на филма, беше страхотна. Много добре бяха развити и хората. Езерният град бе изключително живописен, а Люк Евънс разви образа на Бард по чудесен начин. Старейшината и неговият блюдолизец също бяха колоритни, макар и неприятни образи. Голямата награда обаче е за дракона, наистина феноменално озвучение на Къмбербач и прекрасно изграден образ като дизайн, ефекти, но и като диалог. Сцената в съкровищницата ми е любима. Като бонус бих отбелязал колко добре са направени орките, особено Болг и това, че получих малък нърдгазъм, когато говореха на Черната реч. А сцената, в която Мрачния владетел разкри истинския си лик пред Гандалф ме докара до екзтаз. Като цяло перфектен филм, поне за мен. Вашето мнение? |
+ 1
--------------------
 The clouds above the mountains broke, bathing all with the silvery light of Sariour in full bloom. Where there had been darkness and shadow, now stood a figure swathed in black, face hidden within a deep hood. It stood immobile, arms crossed, head bowed. All around the camp, wolf howls split the air. “Who are you?” Tharion demanded, sword in hand. “What do you want?” “I am the Shadow King,” said Alith Anar, pulling back his hood, “and I want vengeance.”
|
|
|
Абонирай се за тази тема
Получавай известие по email всеки път, когато някой публикува съобщение в тази тема, докато те няма.
Абонирай се за форума
Получавай известие по email всеки път, когато някой публикува нова тема в този форум, докато те няма.
Свали / Принтирай темата
Свали си темата в различни формати или виж версия, подходяща за принтиране.
|
|