|
Какво четете в момента?
Darth Sparhawk |
|

The Prime

Група: Sith
Съобщения: 55185
Потребител # 2
Дата на регистрация: 10-October 06

|
"Какво четете в момента?" Това е темата, в която пишем  Да поясня - предполага се, че обсъждаме прочетените книги. Не дали да сме патриоти или не. Нито дали да сме политкоректни или не. Лично аз смятам, че и крайно леви, и крайно десни са двете страни на една и съща монета - хора, които по същество искат всички да мислят като тях, кое е редно, кое не, кое трябва, кое не. През годините съм виждал крайна примери и от двете страни и изводът ми е, че не искам да имам нищо общо нито с едните, нито с другите. И за протокола - в Бог вярвам, в религиите не толкова. България - страната я обичам, държавата хич. А за Бранимир, който отвори темата, Пала, всички знаем, че ти като прочетеш сексуален акт или детайлно насилие крещиш анатема. Що се мъчиш да се занимаваш с творчеството на човека, който си е хард хорър? Иначе в по-късните му книги пише за България. И аз пиша за герои в България. Ама не всеки обича. Всеки писател има личен избор да реши за какви герои от коя страна да пише. Никой няма право да му налага обратното от политически съображения. Иначе по самата тема - аз си препрочитам любими неща от Х.Ф. Лъвкрафт - "Подводният храм", "Сянка над Инсмут", смятам да си припомня и "Цветът от космоса"
--------------------
 www.citadelata.com - Българският сайт за фентъзи и фантастика
|
|
|
The God of tears |
|

Херцог

Група: Moon's Children
Съобщения: 9701
Потребител # 1510
Дата на регистрация: 20-November 08

|
QUOTE (Спартак @ 12 Jun 2016, 14:31) | Ако религиозни спорове са нужни, за да посъживят форума, що пък не? |
Не, всъщност. Нямаше никакъв смисъл от целия този безсмислен спор. Нито това беше точната тема да го водим - когато направих първия си рязък коментар изобщо нямах намерение да продължавам със спорове (не обичам да споря - или си на моето мнение, или не си. Това е. Не насилвам никого, дори и когато всъщност звуча точно така (това ми е защото не винаги успявам да обясня нещата както трябва). Нито един от двамата спорещи няма да си промени мнението по въпросите в скоро време, така че нека оставим нещата така. По принцип рядко "изпушвам" така, но винаги има момент, в който чашата прелива и ставам може би твърде рязък (не се случва често, в този форум не ми се беше случвало никога - Спар ми е свидетел, че по принцип съм ужасно толерантен човек). Но станалото станало, не се отричам от думите си горе. Няма значение и без това. Спар, прав си по принцип. За религията специално - религиите са най-безсмисленото нещо на света. Що се отнася до вярата в Бог (да, "вярата", не "религията" - те не са едно и също) - всеки има право на избор, живеем в свободен свят  "Левите" и "десните" - аз съм неутрален в по-голямата си част, или поне се опитвам. И от двете страни има крайни фанатици, а аз фанатиците от всякакъв вид ненавиждам, консервативните типове също, може би защото винаги съм имал способността да приемам всичко чуждо и то без страх от каквото и да е, не и докато не ми бъде показано обратното. Не съм и хейтър в повечето ситуации - ненавиждам малко неща - фанатици, женомразци, политици, хейтъри, тролове, ксенофоби и отново политици. Не е много като седнем да ги броим. Но за сметка на това пък винаги съм на страната, на която чувствам, че трябва да бъда, според личния ми опит и знания. България - е, държавата ненавиждам, страната ми е безразлична, но това си е мое мнение, да не се повтарям и да не възраждам наново ненужни спорове - всеки си има идеали и всеки има мнение. Както и да е, да свършваме. По темата - реших да карам Фийст отново от самото начало та чак до края, та почнах "Магьосник". И да се надяваме да сме приключили завинаги (или поне за дълго време) тия глупости тук. П.П. Спар, съжалявам за цялата тая ситуация, не трябваше да позволявам да бъда изваден от нерви. Предполагам, че няма да има втора подобна - и без това (за съжаление) все по-рядко влизам във форума в последните години.
--------------------

|
|
|
Darth Sparhawk |
|

The Prime

Група: Sith
Съобщения: 55185
Потребител # 2
Дата на регистрация: 10-October 06

|
аз не обичам религиозни спорове, тъй като това е тема, в която няма как някой да не се почувства засегнат от другата страна. като цяло досега форумът винаги е бил свободен както от борци за социална правда, така и от крайнодесни и предпочитам така и да остане. По-добре да няма съобщения, отколкото да има политически такива. И понеже аз съм собственика на сайта, моята дума е закон в случая. Ако на някой не му харесва - достатъчно сайтове има и за едните, и за другите виждания. То ако седне всеки да изброява кого мрази, както Влади направи краят му няма да се види никога. Аз примерно съм с умерено консервативни виждания и мразя SJWs повече от типовете, които Влади изброи, но не съм седнал да си натрапвам директно вижданията, макар че неговото мнение ми се вижда не по-малко хейтърско от това на Палата, просто по-дискретно изразено. Някога само се случва да не харесам нещо заради очевидна политическа agenda. Но това е едно - директните political screeches са съвсем друго.
Това съобщение е било редактирано от Darth Sparhawk на 12 Jun 2016, 19:25
--------------------
 www.citadelata.com - Българският сайт за фентъзи и фантастика
|
|
|
Абонирай се за тази тема
Получавай известие по email всеки път, когато някой публикува съобщение в тази тема, докато те няма.
Абонирай се за форума
Получавай известие по email всеки път, когато някой публикува нова тема в този форум, докато те няма.
Свали / Принтирай темата
Свали си темата в различни формати или виж версия, подходяща за принтиране.
|
|