Денят на Независимостта

Автор: Razael

Помните ли този култов филм от 1996г.?За някои бе култов, но за други бе поредната история в стила на "Америка спасява света ( отново ) ". Както и да е. Режисьорът на "Денят на Независимостта" е Roland Emmerich (Роланд Емерих/к). Той е режисирал още - "След утрешният ден", " Патриота " , "Универсален войник" и др. Явно човека умее да прави широкомащабни филми, които винаги попадат в списъка на критиката.

"Денят на Независимостта" определено е един от тези филми, които дълго ще помни света. Няколко дни преди 4ти Юли земята бива атакувана от флотилия на извънземни кораби. Човечеството е въвлечено в тотална война за оцеляване срещу извънземният нашественик. Тяхната планета отдавна е била изчерпана на ресурси и те(извънземните) започнали да подскачат от планета на планета изчерпвайки жизнените ресурси и унищожавайки стотици други цивилизации. Докато един ден не стигат до земята. Президента на САЩ Thomas J. Whitmore (игран от Bill Pullman, актьор в 51 филма) въвлича Америка и останалата част от света в контраатака(странно как целият свят слуша Америка, освен Руснаците). Ала войната се оказва пагубна. Те имат много по-напреднала технология.

Е, явно хората се оказват доста хитри и н акрая успяват да свалят щитовете на извънземните и да им сритат задниците. Тази работа я свършват двамата главни герои един евреин и един негър. Негъра, както се досещате е Уил Смит в ролята на капитан Стив Хилър.

“Денят на Независимоста” е преизпълнен с екшън и драма. Съветвам всеки, който не го е гледал задължително да дотърчи до местната видеотека.Особенно ще се хареса на феновете на военната фантастика. И така в главните роли: Бил Пулман,Уил Смит, Мери МакДонел, Джеф Голдблъм, Джуд Хирш