Джеймс Баркли

Джеймс Баркли е един от най-талантливите нови автори в жанра "фентъзи". Първата му книга "Dawnthief" е един от най-успешните дебютни романи на английски автор в жанра, а поредицата му за отряда на Гарвана бе сравнена с най-доброто от Тери Брукс и Дейвид Гемел.
Баркли е роден на 15 март 1965 година и пише от 13 годишен. Първият му голям успех идва през 1998 година, когато първата му книга бива издадена във Великобритания и постига успех както сред читатели, така и сред критици и колеги автори. Наричат Баркли "Серджо Леоне на Фентъзито", а Дейвид Гемел казва, че книгите му "се четат отново и отново".
Досега Баркли е написал две трилогии за популярните си герои - отряд наемници известни като "Гарвана". Общия им тираж в Обединеното Кралство е наз 300 000 бройки, а правата са закупени още в редица страни от Европа.
През следващата година Баркли започва нова сага в изцяло нов вълшебен свят. Книгата ще се казва "The Ascendants of Estorea".

 

 

Библиография:
 

The Chronicles of the Raven
Dawnthief (1999)
Noonshade (2000)
Nightchild (2001)
The Legends of the Raven
Elfsorrow (2002)
Shadowheart (2003)
Demonstorm (2004)
Additional Raven-related titles
Light Stealer (2003)