Автори
Книги
Интервюта
Разни
Игри
Филми
Музика
Герои
Същества
Комикси
Актьори
Творчество
Fan-fiction
Дуел
Клипове
За нас
Форум
Клуб-Конан

Шрек


Author: Eragon 16
Date: 09.09.2007


Шрек
Пепеляшка, Спящата красавица, Робин худ, Пинокио, Снежанка, все любими приказни герои нали? А какво ще стане ако всички те са забъркани в една шеметна цветна и динамична вихрушка. Шрек е точно това!
Историята ни запознава с обичащият спокойствието зелен и симпатичен гигант Шрек. Живеещ спокойно в дома си край блатото един ден той среща досадното Магаре, което със сигурност не остава най-големия му проблем. Скоро изгонени от домовете си от коварния и зъл дребосък принц Фарклод те се заселват в блатото му и окупират дома му. Принуден да поеме на път към царството на Фарклод, Шрек взима със себе си и Магарето. В това време принц Фарклод решава, че за да стане крал трябва да намери своя кралица. С помощта на вълшебното огледало той намира прекрасната принцеса Фиона, заключена в най-високата кула на изоставен и далечен замък и пазена от огромен огнедишащ дракон. Докато мисли кой да му свърши мръсната работа и да освободи принцесата при него пристига Шрек заедно с Магарето за да помоли Фарклод да освободи блатото му от приказните същества. Двамата правят сделка. Фарклод ще освободи блатото му, но на какава цена? Фарклод иска от Шрек да отиде до изоставения замък на дракона и да освободи и доведе красивата Фиона. Магарето и той поемът към второ пътешествие но този път в посока замъка на дракона. След като спасяват принцесата и надхитрят дракона, който е жански е време за завръщане. Но Фиона не е типичната принцеса. Тя владее карате до съвършенство, оригва се по-силно и от Шрек и неговата странна храна й харесва. В нея найстина има нещо странно.
Скоро Магарето разбира че над Фиона тегне ужасно проклятие което може да бъда развалено единствено от целувката на истинската любов. Дали Фарклод е нейната истинска любов или искрата прелитаща между нея и Шрек е само мираж? Дали ще се спаси от ужасяващото проклятие и ще успее ли Шрек да си върне блатото такова каквото е било? Всичко това ще разберете ако гледате това уникално весело приключение.
Шрек е една от най-забавните детки анимации на всички времена. И не само аз го казвам. Той стана един от най касовите анимационни филми с рекордните 400 000 000 общи приходи.
Спечели Оскар за най-добър анимационен филм и още много награди. Озвучен с титаните на комедията Майк Майърс (Шрик) Еди Мърфи (Магарето) и Камерън Диаз (Принцеса Фиона) той се превърна в един от най добрите анимаций на всички времена и може спокойно да се подреди до прекрасните: Красавицата и Звярът Снежанка Спящата красавица и всички останали велики анимации.
Шрек 2
След главозамайващия успех на първия филм време беше и за втора част на една от най-великите анимационни трилогии. Филма тръгна по кината май месец и пожъна невиждани успехи. Стана любим на малки и големи и дори подобри резултатите на първия филм.
Историята започва когато младият и красив Принц Чарминг минава през знойни пустини и ледени зими за да стигне замъка на дракона и да спаси красивата принцеса Фиона. Но когато се изкачва до най-високата кула той намира...вълка от червената шапчица.
В това време принцеса Фиона която вече не е красавица, а пухкава зелена следурана заедно със Шрек са на меден месец. След тези приятни мигове те се завръщат в блатото доволни от ваканцията. Но там ги чакат Магарето и група вестоносци които им съобщават, че краля и кралицата на кралство „Най-най далече” искат да направят сватбен бал в чест на годежа на дъщеря си с нейния съпруг. Но когато тримата с магарето стигат до кралството не са особено радушно посрещнати или поне не от краля бащата на принцеса Фиона. Така след една несполучлива вечеря и под агидата на разярената и провалила диетата си Орисница ядосана от това, че принц Чарминг е заменен от един огре Кралят се решава да плати на един от най-страшните убийци из цялото кралство да довърши Шрек. Но кой е този яростен убиец. След като краля уж кани Шрек на лов за да оправят отношенията си заради Фиона пред него се изправя смъртоносния...Котарак в чизми. Да се справиш с една котка обаче за Шрек е нищо работа и след като разбира кой е поръчал неговото убийства, той решава че е най-добре или да остави Фиона или да стане отново човек както той така и тя. Той решава да потърси помощта на орисницата, но след като тя му отказва и му наговаря какво ли не той се решава да открадне от нея елексир за преобразяване. Когато разбира това обаче в главата на Орисницата се ражда една ужасяваща идея която може да промени живота на Шрек и Фиона завинаги.
Дали плана ще бъде изпълнен и дали Шрек и Фиона ще останат хора завинаги?
Страшно забавна комедия със страхотна триизмерна анимация. Страхотно е за да отпуснете след тежък ден или да задържите доброто си настроение. Под направата на кадърни сценаристи и аниматори Шрек 2 разбива бокс офиса като носи цели 440 000 000 само в Америка и почти 1 000 000 000 общо. Озвучен отново с гласовете на Майк Майърс,Еди Мърфи и Камерън Диас към звездните гласове се добавят Антонио Бандерас (Котарака в чизми), Рупърт Евърет (Принц Чарминг) и Джули Андрюс (Кралицата) и Джон Клийс (Краля).
Пожелавам ви приятни мигове с една от най-великите и забавни анимации по всяко време.
Шрек 3
Лятото дойде и филмите, които пристигнаха при нас по това време благодарение на амбициозните режисъори бяха бюджетни, много успешни и въпреки, че бяха препълнени с какви ли не спец ефекти и каскади повечето бяха добри. Излезнаха и доста трети части. Тази на Спайдърмен, на Карибските пирати, но едно зелено огре,доказа че анимационните филмчета все още са на мода. Шрек Трети. Тези две думи стояха доста време на челните места на бокс офисите това лято като направиха и доста пари.
Историята както винаги е забавна и цветна.
Шрек и Фиона все още са в замъка на родителите й. Шрек дори е поел властта в свои ръце защото Крал Харолд (който в миналата част беше превърнат в жабок) е на смъртно легло. Но властта дотежава на Шрек и една вечер при тях идват слуги които съобщават, че краля умира. На смъртното си легло Харолд иска да даде трона на Шрек, но той не е готов. Зеленият огре иска просто да се върне в блатото си и двамата с Фиона да заживеят щастливо.
Кралят казва на Шрек, че единствената надежда да се избави от властта е да намери единствения друг наследниг. Артър.
Кралят умира, и след погребението Шрек заминава заедно с приятелите се Магарето и Котарака в чизми, за да потърси този наследник.
Но с Фиона се случва нещо. Тя забременява и съобщава това на Шрек още на пристанището. Шрек е стъписан от новината и въпреки това трябва да намери този Артър за да се отърве от тегобата и да се върне към безгрижния живот в блатото.
В това време обаче. Принц Приказен крой зловещ план за да открадне трона на кралство „Най-далече”. Той насъсква всички зли герои изгонени от кралството да се борят рамо до рамо с него в тази битка. И докато Шрек е на пътешествието той атакува и покорява със злобата си кралството. Зловещия план изглежда изпълнен. Но дали Шрек няма кос в ръката си в лицето на Артър?
Чуха се много коментари по филма. Някои казаха че е най-слабата част в поредицата. Другата, че шегите се били изтъркали, трети че вече историята се изтърква.
Аз лично не смятам така. Шрек Трети е едно забавление за малки и големи. За цялото семейство. Изпълнен със смях и оригинален сценарий Шрек Трети според мен е едно от най-добрите предложения това лято.
В каста са познатите ни озвучители Майк Майърс (Шрек),Еди Мърфи (Магарето) ,Камерън Диаз(принцеса Фиона),Антонио Бандераз (Котарака в чизми). Лично аз никак не харесвам избора на режисъора Крис Милър да избере Джъстин Тимбърлейк в ролята на Артър, но това си е негов избор.
Филма си е смешен и да е трети,а и чакам с голямо нетърпение четвъртата част за огромния зелен и симпатичен великан Шрек.


Търсене

Търсене в:

Избор на дизайн
Изберете този дизайн Изберете този дизайн Изберете този дизайн Изберете този дизайн Изберете този дизайн Изберете този дизайн Изберете този дизайн
Изберете този дизайн Изберете този дизайн Изберете този дизайн Изберете този дизайн Изберете този дизайн Изберете този дизайн Изберете този дизайн

Цитаделата във Facebook:


Портал Светлина vs Мрак
8 милиметра

The Face of Shadow
Daily Potter

The Universe

Library of the Future

TEEN OBSESSION
Разказите на Даниел Тодоров
Светлини сред сенките

Percy Forum
Wind of Sorrow

Soulseeker - Блогът на Коста Сивов
Project God of Tears

Блогът на Кирил Иванов

Twilight Ladies
Аксиом 16Бранимир Събев