Автори
Книги
Интервюта
Разни
Игри
Филми
Музика
Герои
Същества
Комикси
Актьори
Творчество
Fan-fiction
Дуел
Клипове
За нас
Форум
Клуб-Конан

ПЪЛЕН СПИСЪК НА ВСИЧКИ КНИГИ ИГРИ В БЪЛГАРИЯ


Author: Yann
Date: 15.11.2006

Книгите-игри в България – (почти) пълен списък v. 3,5

Това, което ще видите малко по-долу, е плод на усилията на двама “стари” фенове на книгите-игри – Любомир Лисичков и Ивайло Динков, със съдействието на небезизвестния Дамян Христов, познат повече и като Yann Gamgee. Без да претендираме за изчерпателност, смеем да твърдим, че сме се постарали да извадим на бял свят един максимално пълен списък на всички известни ни книги-игри, излизали някога в България. Защо го правим?
Причините са няколко. Многократно сме се натъквали в различни форуми на дискусии по темата, в които е проличавала нуждата от подобна информация и нейният недостиг. Дори и сравнително най-пълният подобен списък в интернет (gamebooks.org) е крайно недостатъчен. А ако трябва да сме честни докрай, правим го най-вече за собствено удовлетворение.
Тук вероятно мнозина ще надигнат вой, че, видите ли, книгите-игри отдавна са в небитието и кому е нужно това ровичкане в стари кости? Най-лесният отговор е – който не го интересува, нека просто да игнорира и нас, и този списък. А пък който знае за какво става въпрос, все ще намери нещо полезно и ново за себе си. Но истината е, че книгите-игри бяха един уникален феномен от близкото ни минало и лично ние смятаме, че им дължим – на тях и на онази част от живота си – поне това. Да не останат забравени.
Именно поради тази причина тук се чувстваме длъжни да добавим няколко думи за същността и развитието на този жанр у нас.
В България жанрът „книга-игра” се разви по различен начин, отколкото в страните, където се е зародил – Великобритания и САЩ. Немалко фактори оказаха влияние върху това. Книгите-игри започнаха да излизат у нас в момент, когато на запад те вече отдавна бяха преминали своя връх като форма на хоби или развлечение за младежите. След 1989 г. българският пазар беше отворен за всякакъв вид нова литература, включително и за този специфичен вид забавление. От друга страна електронните игри – компютърните игри, видео конзолите все още бяха твърде скъпи и далеч не всяко семейство имаше PC в своя дом, а компютърните клубове тепърва прохождаха. Всички тези предпоставки дадоха благодатна почва, върху която жанрът претърпя различни изменения, търсейки оптималната си форма и борейки се с лошата икономическа ситуация и закъснялото, но неизбежно идване на електронните забавления.
В периода 1992 – 1996 г. книгите-игри у нас изживяха златните си години. Тогава излязоха и най-добрите произведения на нашите родни автори и бяха преведени две от най-значимите западни поредици – „Пътят на Тигъра” и „Кървав Меч”. Уви, икономическата криза от края на 1996 г. и началото на 1997 г. засегна и родните издателства, в резултат на което две по - големи от тях – „Еквус арт” и „Астрала” прекратиха издаването на книги-игри. Периодът 1997 – 1998 г. може да се характеризира като своеобразен повторен апогей на жанра. Само за около година и половина бяха издадени почти толкова книги, колкото за предходните четири години, а също така бяха и повторно издадени стари и вече станали любими книги. Дали пазарът се пренасити и удави в невижданото дотогава толкова ниско качество и количество или просто логично отстъпи мястото си на по-модерните форми на забавление е трудно да се каже, но вероятно истината е някъде по средата.
Сега, през 2006 г., вече всички сме наясно, че книгите-игри са нещо, което безвъзвратно е останало в миналото и шансът жанрът да стъпи отново на родния книжен пазар не съществува, въпреки спорадичните „опипвания на почвата” чрез издаването на отделни книжки след 1999 г.
Но книгите-игри утъпкаха път за ролевите игри, които навремето родните ни издатели така и не се престрашиха да започнат да издават. След 2001 г. се появиха две български настолни ролеви системи – „Ендивал” и „Аксиом 16”, които с малко закъснение, показаха какво представляват ролевите игри, нещо което със сигурност трябваше да се случи в един доста по-ранен етап. Дали ролевите игри не са изпуснали последния влак да се настанят трайно в съзнанието на едно поколение, както го направиха книгите-игри засега е уравнение с няколко неизвестни. Но това, както се казва, вече е съвсем друга история…

Бележката на Ян: Работата по този списък ме изпълни с много носталгични спомени по изминалото време, но и къртовски труд особено що се отнася до това да се попълват епизоди и страници на всяка една от повечето от 250 книги. И все пак мисля, че се справихме прилично и сега, когато списъкът е вече готов и завършен, спокойно можем да си отдъхнем и да си кажем: „Е, свърши се!” Разбира се, винаги можеше да се направи още: можехме да опишем с подробности какво включва всеки един страт, какъв жанр е всяка една от представените книги, каква е цената на всяка една от тях, какви по дяволите са данните на „Бунтът на джуджетата” на Аполо Прес и т.н. и т.н. И все пак си мислим, че подобни „подробни” информации са вече излишни и оставаме всичко останало в ръцете на феновете, които, ако се разровят тук-там по старите кашони, току виж сами са си допълнили списъка. За всички, които все пак намерят грешки, неточности или просто искат да ни подадат ръка в инициативата, то нека да ни пишат на адреса по-долу като обещаваме да вземем под внимание всички техни препоръки и забележки. А после, защо не, можем да ъпдейтнем списъка в по-нова (и вече окончателна) версия, в която дори ще ги споменем като съавтори или дори ще посочим какво точно са открили, докато са чели списъка и са се ровили по старите книги. С други думи, тичайте в мазата, а междувременно се върнете, за да видите какво сме ви приготвили тук. И както се казваше в една реклама: „Най-доброто предстои!” Дерзайте, всички книги-игри са „събрани” тук!
ПС: Сега е моментът да спомена, че докато Любо и Иво си помагаха с мен, то аз от своя страна си помагах с един друг човек, с който се запознах съвсем наскоро по повод една настолна бордова игра и мисля, че с него ще станем добри приятели. Ицо, този списък стана съвсем завършен благодарение на теб! 

Малко пояснения по списъка:

1. При подреждането на заглавията в списъка сме се стремили това да става в хронологичен ред, доколкото сме разполагали с такава информация. Освен това за по-голямо удобство книгите са разделени по издателства.
2. При преводните заглавия са посочени две години – например 1986/1994г. Първата година е годината на издаване в съответната чужда страна, а втората – в България. Също така са дадени и оригиналното заглавие заедно с името на автора на английски, за тези, които искат да правят съпоставки с издаваното в чужбина.
3. Посочили сме и художниците към съответните заглавия като първото име е на художника на корицата, а второто – на илюстрациите. При някои от книгите, както ще забележите, не фигурира художник. Всъщност художник има, но това най-често са илюстрации на различни западни художници от сорта на Лари Елмор, които са взети „на заем”. Поради тази причина не смятаме за удачно да ги посочваме.
4. Като “доказателствен материал” сме показали и кориците на някои от най-редките издания, в случай, че някой се съмнява в тяхното съществуване :). Показани са и кориците на някои от най-значимите по наше мнение книги-игри.
5. Колебахме се дали е нужно да се упоменат епизодите на всяка отделна книга – игра, но в крайна сметка решихме, че трябва да ги има. Ако ви учудва защо пък фигурират страниците – ами това е, защото при доста от книгите не може да се определи обемът само по игровите епизоди.

Като суха статистика се оказа, че у нас са издадени общо 250 книги-игри (в това число и т. нар. Стратове и Мегастратове на издателство МЕГА) както и 19 списания – или общо 269 отделни издания, без в това число да включваме преиздадените. Предполагаме, че невключените в този списък издания са не повече от 2-3 книги, но все пак винаги съществува възможността да се окажат и повече.

Очакваме с нетърпение вашите мнения и коментари! С радост ще приемем и всяко допълнение или поправка към този списък! Пишете ни на gamebooks@abv.bg

ПЛЕЯДА :

1. "Замъкът на талъсъмите" (375 еп./ страниците не са указани), автор Колин Уолъмбъри, 1992г, худ. Димитър Стоянов.
2. "В лабиринта на времето" (229 еп./ 160 стр.), автор Колин Уолъмбъри, 1992г, худ. Петър Станимиров и Никифор Русков.
3. "Изгубени край Амазонка", ориг. заглавие - "Lost on the Amazon" (114 еп./ страниците не са указани), автор Р.А. Монтгомери, 1983/1992г. худ. Leslie Morrill и Димитър Стоянов.
4. "Майсторът на Таекуондо", (страниците и епизодите съвпадат - 119), автор Ричард Брайтфилд, 1990/1992г, худ Франк Боул и Димитър Стоянов.
5. "Пътуване до Стоунхедж",(страниците и епизодите съвпадат - 111), автор Фред Грейвър, 1984/1992г., худ. Лесли Морил и Димитър Стоянов.
6. "Тайната на пирамидите", (страниците и епизодите съвпадат - 116), автор Ричард Брайтфилд, ориг. заглавие - " Secrets of the Pyramids", 1983/1992г., худ Антъни Креймър и Димитър Стоянов.
7. "Загадъчното съкровище на Тибет", (страниците и епизодите съвпадат - 117), автор Ричард Брайтфилд, 1984/1992г., худ. Пол Грейджър и Димитър Стоянов.
8. Бърлогата на драконите", (страниците и епизодите съвпадат - 116), автор Ричард Брайтфилд, ориг. заглавие "The Dragons Den", худ Пол Абрамс и Димитър Стоянов.
9. "Тайната на светещия мъх" (252 еп./152 стр.), автор Колин Уолъмбъри, 1993г, худ. Никифор Русков.
10. "Господарят на мрака" (238 еп./ 176 стр.), автор Джордж М. Джордж , 1993 г., худ Д. Стоянов и Е. Йорданов.
11. " Варварският Бог", (777еп./337 стр.) автори E. Уейн и Р. Блонд, 1993 г, худ. Д. Стоянов, Е. Йорданов, Ивайло Иванчев.
12. "Гората на демона" (503 еп./248 стр.), автор Колин Уолъмбъри, 1993г., худ Д. Стоянов, Ивайло Иванчев.
13. "Изпитанието" (500 еп./ 192 стр.), автор Майкъл Майндкрайм, 1993г., худ. Д. Стоянов, Ивайло Иванчев.
14. "Принцът на Алкирия",(483 еп./ 254 стр.), автори E. Уейн и Р. Блонд, 1993 г, ., худ. Д. Стоянов, Ивайло Иванчев.
15. "Прокълната земя",(269 еп./ 159 стр.), автор Сим Николов, 1993г., худ Д. Стоянов, Ивайло Иванчев.
16. "Шоу на смъртта",(50 еп./ 112 стр.), автори E. Уейн и Р. Блонд, 1993г., худ. Д. Стоянов, Ивайло Иванчев.
17. "Нощта на върколака",(192 еп./ 128 стр.), автор Колин Уолъмбъри, 1994г., худ. Д. Стоянов, Ивайло Иванчев.
18. "Последният убиец на дракони",(45 еп./ 90 стр.), автори E. Уейн и Р. Блонд, 1994г., худ. Д. Стоянов, Ивайло Иванчев.
19. " Златният оракул" (550 еп./224 стр.), автор Майкъл Майндкрайм, 1994г., худ. Д. Стоянов, Евгени Йорданов.
20. "Демоните от NBA" (753 еп./ 256), автор Майкъл Майндкрайм, 1994, худ. Д. Стоянов, Ивайло Иванчев.
21. "Сонора" (425 еп./ 240 стр.), автори E. Уейн и Р. Блонд, 1994г., худ. Д. Стоянов, Ивайло Иванчев.
22. "Легионът на отмъстителите" (350 еп./ 224 стр.), автор Джордж М. Джордж, 1994г., худ. Д. Стоянов, Евгени Йорданов.
23. "Боговете на футбола",(828 еп./ 248 стр.), автор Майкъл Майндкрайм, 1994, худ. Д. Стоянов, Ивайло Иванчев.
24. "Нинджа",(112 еп./ 118 стр.), автор Монт Диас, 1994, худ. Д. Стоянов, Ивайло Иванчев.
25. "Ловец на вампири",(111 еп./ 103 стр.), автор Монт Диас, 1994, худ. Д. Стоянов, Ивайло Иванчев.
26. "Окото на дявола",(310 еп./ 183 стр.), автор Сим Николов, 1994, худ. Д. Стоянов, Евгений Йорданов.
27. "Древното Зло" (310 еп./192 стр.), автор Джордж М. Джордж, 1994г., худ. Д. Стоянов, Евгений Йорданов, Ивайло Иванчев.
28. "Китайска мистерия",(116 еп./ 127 стр.), автор Монт Диас, 1994, худ. Д. Стоянов, Ивайло Иванчев.
29. "Номерът на Хю", (320 еп./192 стр.), автор Майкъл Майндкрайм, 1994, худ. Д. Стоянов, Евгений Йорданов.
30. "Изгревът на мрачното слънце", (339 еп./208 стр.), автор Майкъл Майндкрайм, 1994, худ. Д. Стоянов, Ивайло Иванчев.
31. "Олтарът на тъгата", (40 еп./ 112 стр.), автори E. Уейн и Р. Блонд, 1995г., худ Петър Станимиров.
32. "Тъмната страна на земята", (разкази/ 208 стр.), автор Майкъл Майндкрайм, 1995г., худ. Д. Стоянов, Ивайло Иванчев.
33. "NBA - Краят на коридата",(1374 еп./ 304 стр.), автор Майкъл Майндкрайм, 1995г., худ. Петър Станимиров.
34."Пурпурният змей", (разкази/ 112 стр.), автори E. Уейн и Р. Блонд, 1995г., худ. Д. Стоянов, Ивайло Иванчев.
35. "Завръщането на наследника",(711 еп./ 200 стр.), автор Винсент Були, 1995г., худ. Евгений Йорданов.
36. "Професия ченге" (разкази/ 192 стр.), автор Майкъл Майндкрайм, 1995г., худ. Д. Стоянов, Ивайло Иванчев.
37. "Дуел в дълбините", (90 еп./ 128 стр.), автор Джак Блъд, 1995г., худ. Д. Стоянов, Ивайло Иванчев.
38. "Синът на пустинята", (500 еп./208 стр.), автор Робърт Блонд, 1995г., худ. Д. Стоянов, Ивайло Иванчев.
39. "Пътят към Шангри", (629 еп./224 стр.), автор Майкъл Майндкрайм, 1995г., худ. Д. Стоянов, Ивайло Иванчев.
40. "Конникът на Апокалипсиса", (292 еп./ 176 стр.), автор Колин Уолъмбъри,1995г., худ. Д. Стоянов Никифор Русков.
41. "Ледено Безмълвие", (242 еп./160 стр.), автор Кристофър Макдоуел, 1995, худ Д. Стоянов, Ивайло Иванчев.
42. "Небето ви чака" (разкази/ 176 стр.), автор Робърт Блонд, 1995г., худ. Д. Стоянов, Ивайло Иванчев.
43. "Заплахата - битката за Шангри" (291 еп./ 192 стр.), 1996г., автор Майкъл Майндкрайм, худ. Д. Стоянов, Ивайло Иванчев.
44. "Сянката на Сатаната" (237 еп./192 стр.), автор Колин Уолъмбъри,1996., худ Д. Стоянов, Ивайло Иванчев.
45. "Футболът - тактическа игра" (773 еп./ 240 стр.), 1996г., автор Майкъл Майндкрайм, худ - няма, използвани са снимки.
46. "Сафари на смъртта",(117 еп./ 111 стр.), автор Джак Блъд, 1996г., худ Д. Стоянов, Ивайло Иванчев.
47. "Отмъстителят на Шангри",(383 еп./ 158 стр.), 1996г., автор Майкъл Майндкрайм, худ. Д. Стоянов, Ивайло Иванчев.
48. "Пустинен огън" (228 еп./168 стр.), автор Робърт Блонд, 1996 г., худ худ. Д. Стоянов, Ивайло Иванчев.
49. "Джунглата" (90 стр./ 120 стр.), автор Джак Блъд, 1996г., худ Д. Стоянов, Ивайло Иванчев.
50. "Приказки от 1001 кули",(287 еп./ 187 стр.), автор Робърт Блонд, 1996 г., Ивайло Иванчев.
51. "Психотронно оръжие",(334 еп./ 167 стр.), автор Сим Николов, 1997г., худ. Ивайло Иванчев.
52. "Гневът на викингите" (400 еп./ 160 стр.), 1997г., автор Майкъл Майндкрайм, худ. Ивайло Иванчев.
53. "Ледените пирати" (478 еп./160 стр.), автор автор Колин Уолъмбъри,1997., худ. Ивайло Иванчев.
54. "Дракон в мазето" (333 еп./144 стр.), автор Робърт Блонд, 1997, худ. Николай Вачев.
55. "Окото на Бога" (250 еп./144 стр.), автор Кристофър Макдоуел, 1997, худ. Д. Стоянов, Ивайло Иванчев.
56. "Пустинна буря" (101 еп./128 стр.), автор Джак Блъд, 1997г., худ. Ивайло Иванчев.
57. "Нашествието на викингите" (422 еп./160 стр.), 1997г., автор Майкъл Майндкрайм, худ. Ивайло Иванчев.
58. "Вампирите на Флавия - Ловците" (327 еп./160 стр.),1997г., автор Робърт Блонд, худ. Ивайло Иванчев.
59. "Мистерията Пегас 800С" (201 еп./144 стр.), автор Тед Грей, 1997г., худ Ивайло Иванчев.
60. "Вампирите на Флавия - Вкусът на кръвта",(289 еп./ 139 стр.), автор Робърт Блонд, 1997г, худ. Ивайло Иванчев.
61. "Тайната на Скорпион",(200 еп./ 140 стр.), автор Ричи Гудлък, 1998г., худ. Ивайло Иванчев.
62. "Компютърни войни - Алфа срещу Омега",(книгата е съставена от три части, всяка от които разделена на епизоди – съответно – 316 еп, 102 еп, 102 еп./ 192 стр.), автор Тед Грей, 1998г., худ Николай Вачев.
63. "Приказки от храма на чудесата",(293 еп./ 141 стр.), автор Робърт Блонд, 1998г., худ Николай Люцканов.
64. "Звездите с нас!", (237 еп./ 126 стр.), автор Оливър Грин,1998г., худ Д. Стоянов.
65. "Бойците на Европа",(355 еп./ 174 стр.), автори Робърт Блонд и Тед Грей, 1998г., худ. - няма.
66. "Крилата на проклятието",(450 еп./ 157 стр.), автор Сара Дженит, 1998г., худ. - няма.
67. "Хлапето се завръща", автор Майкъл майндкрайм, 1998г.
68. "Компютърни войни - Омега срещу Алфа", автор Тед Грей, худ. - няма.
69. "Убийство в Белскейд", автор Робърт Блонд, худ. Ивайло Иванчев.
70. "Кибернетични войни",(205 еп./ 176 стр.), автор Джордж М. Джордж, 1999г., худ. - няма.
71. "Служба Звездни куриери", автор Върджил Дриймънд, 2000г.
72. "Звездни вълци", автор Оливър Грин, 2001г., худ. Д. Стоянов.

Списание „Мегаигри” :

"Мегаигри" - брой 1 - юни 1994г.
"Мегаигри" - брой 2 - юни 1994г.
"Мегаигри" - брой 3 - юли 1994г.
"Мегаигри" - брой 4 - август 1994г.
"Мегаигри" - брой 5 - септември-октомври 1994г.

МЕГА :

Книги-игри :

1. "Реката от която никой не се завръща" (281 еп./ 166 стр.), първончално излиза като разказ игра в списание „МЕГАИГРИ”, автор Колин Уолъмбъри, 1995г., худ Емилиян Станкев, Петър Станимиров, Евгений Йорданов.
2 "Сърце от камък" (313 стр./ 166 стр.), автор Стюърт Дарк, 1995г., худ П. Станимиров, Божидар Димитров.
3. "Пробивът"(377 еп./ 166 стр.), автор Майкъл Майндкрайм 1995г., худ Ивайло Иванчев.
4. "Нокти срещу огън" (202 еп./160 стр.), автор Колин Уолъмбъри, 1996г., худ. Петър Станимиров, Ивайло Иванчев (издадена от “Абхаддон”).
5. "Арена",(150 еп./112 стр.), автор Джордж М. Джордж, 1996г., худ. Спаско Ганчев.
6. " Таласъмите се завръщат" (295 еп./160 стр.), Джордж М. Джордж, 1997г., худ. Петър Станимиров.
7. " Арена 2" (208 еп./160 стр.), автор Джордж М. Джордж, 1997г., худ. - няма.
8. "Леденият вихър на смъртта",(205 еп./ 158 стр.), автор Колин Уолъмбъри , 1997г., худ. Георги Петров.
9. "Проклятието на Замъка Муш - Мурок",(279 еп./ 144 стр.), автор Колин Уолъмбъри , 1997г., худ Петър Станимиров.
10. "Водопадъд на дъгата",(452 еп./160 стр.) , автор Вържил Дриймънд, 1997г., худ. Георги Петров.
11. "Хлапето с револвера",(120 еп./120 стр.), автор Стюърт Дарк , 1997г., худ Румен Чаушев.
12. "Лейн & Брайт - Орбитални имоти",(370 еп./ 176 стр.), автор Върджил Дриймънд, 1997г., худ. Ивайло Иванчев.
13. "Каджанга" (215 еп./ 144 стр.), автор Колин Уолъмбъри , 1997г., худ. Ивайло Иванчев.
14. "Хлапето се развихря",(182 еп./ 144 стр.), автор Стюърт Дарк , 1997г., худ. Ивайло Иванчев.
15. "Немезис", (300 еп./ 144 стр.), автор Върджил Дриймънд, 1997г., худ. Ивайло Иванчев.
16. "В двата края на дъгата", (400 еп./ 144 стр.), автор Върджил Дриймънд, 1997г., худ. Ивайло Иванчев.
17. "Роди се сянка", (398 еп./ 176 стр.), автор робърт Блонд, 1997, худ. Ивайло Иванчев.
18. "Спасете Титаник", (293 еп./ 160 стр.), автор Колин Уолъмбъри , 1997г., худ. Ивайло Иванчев.
19. "Часът на вампира", (270 еп./ 160 стр.), автор Джордж М. Джордж, 1997г., худ. Петър Станимиров, Владимир Станимиров.
20. "Часът на вещицата”, (200 еп./ 128 стр.), автор Джордж М. Джордж, 1997г., худ. Ивайло Иванчев.
21. "Патрул за ада", (206 еп./ 128 стр.), автори Робърт Блонд и Ейдриън Уейн, 1997г., худ. Ивайло Иванчев.
22. "Майстори на меча",(343 еп./ 143 стр.), автор Ейдриън Уейн, 1997г., худ. Ивайло Иванчев.
23. "Принцът - Герой", (470 еп./ 160 стр.), автор Върджил Дриймънд, 1997г., худ. Евгений Йорданов, Ивайло Иванчев.
24. "Бойците на Орм", (395 еп./ 144 стр.), автор Робърт Блонд, 1997г., худ. Ивайло Иванчев.
25. "Гробището на слоновете", (207 еп./ 160 стр.), автор Колин Уолъмбъри , 1997г., худ. Ивайло Иванчев, Евгений Йорданов.
26. "Хлапето се издига", (303 еп./ 160 стр.), автор Стюърт Дарк , 1997г., худ., Ивайло Иванчев, Евгений Йорданов.
27. "Сага за Ринглас", (300 еп./ 224 стр.), автор Върджил Дриймънд, 1998г., худ., Евгений Йорданов.
28. "Тайната на талъсъмите", (313 еп./ 160 стр.), автор Колин Уолъмбъри , 1998г., худ., Евгений Йорданов, Симеон Кръстев.
29. "Войната на сенките", (330 еп./ 160 стр.), автор Робърт Блонд, 1998г., худ Никифор Русков.
30. "Гримоар", автор Колин Уолъмбъри, 1998г., худ Никифор Русков.
31. Нещо някакво такова", (242 еп./ 160 стр.), автор Роджър Уилко, 1998г.
32. "Тигрово око", (251 еп./ 160 стр.), автор Върджил Дриймънд, 1998г., худ - няма.
33. "Арена 3",(288 еп./ 159 стр.), автор Джордж М. Джордж, 1998г., худ Владимир Станимиров.
34. "Рубинено сърце", автор Върджил Дриймънд, 1998г., худ - няма.
35. "Господарят на душите",(238 еп./ 127 стр.), автор Айвън Фогър, 1998г., худ. Никифор Русков.
36. "Футболмания 98",(465 еп./ 160 стр.), автор Джордж Блекбък, 1998г., худ. - няма.
37. "Полетът на грифона",(333 еп./ 159 стр.), автор Колин Уолъмбъри, 1998г., худ. Петър Станимиров.
38. "Дъгата срещу ада",(400 еп./ 175 стр.), автор Върджил Дриймънд, 1998г., худ Никифор Русков.
39. "Конан и играта на Боговете",(132 еп./ 139 стр.), автор Колин Уолъмбъри, 1998г., худ Петър Станимиров, Никифор Русков.
40. "Вълшебната тетива",(290 еп./ 159 стр.), автор Джордж М. Джордж, 1998г., худ Георги Станимиров, Владимир Станимиров.
41. "Истинска магия",(263 еп./ 175 стр.), автор Роджър Уилко, 1998г., худ Петър Станимиров.
42. “Кралете на кеча” (163 еп./ 128 стр.), автор Кейн Тейлър, 1998 г., худ. Владимир Станимиров.

Преиздадени книги игри :
"Замъкът на талъсъмите", "Варварският Бог", "Принцът на Алкирия", "Огнена пустиня".

Стратове :

1. "Командос", автор Джордж М. Джордж, 1997г.
2. "Лорд и Магьосник", автор Джордж М. Джордж, 1997г.
3. "Карамба!", автор Върджил Дриймънд, 1997г., худ. Евгений Йорданов.
4. "Мъртви звезди", автор Върджил Дриймънд, 1997г.
5. "Джонга", автор Джордж М. Джордж, 1997г. худ. Владимир Станимиров, Георги Станимиров, Ивайло Иванчев.
6. "Кукловодът", автор Джордж М. Джордж, 1998г, худ Евгений Йорданов, Никифор Русков.
7. "Смъртоносна битка", автор Джордж М. Джордж, 1998г, худ. Владимир и Георги Петрови, изадена съвместно с "ИК Слънчо"
8. "Подземен Бяг", автор Колин Уолъмбъри, 1998г.
9. "Лорд Дракон", автор Джордж М. Джордж , 1998г, худ Петър Станимиров.
10. "Батман и робин", автор Върджил Дриймънд, 1998г.
11. "Рейнджър", автор Джордж М. Джордж , 1998г., худ Владимир Станимиров, Георги Станимиров.
12. "Купата е наша", автор Джордж М. Джордж , 1998г.
13. "Воини на пустинята", автор Върджил Дриймънд, 1998г., Владимир Станимиров
14. "Тотално унщожение", автор Джордж М. Джордж , 1998г.
15. "Батман срещу Джокер", автор Върджил Дриймънд, 1998г.
16. „Троянската война”, автор Джордж М. Джордж, 1998 г., худ. Георги и Петър Станимиров
17. „Космически Завоеватели” (по света на Star Wars), автор Джордж М. Джордж, 1998 г., худ. Петър Станимиров
18. „Пришълецът”, автор Джордж М. Джордж, 1998 г., худ.Владимир Станимиров
19. „Анибал срещу Рим”, автор Джордж М. Джордж, 1999 г., худ. Владимир и Петър Станимиров

Мегастратове :

1. „Дракони напред”, автор Върджил Дриймънд, 1997г, худ Евгений Йорданов, Ивайло Иванчев.
2. „Варвари нашественици”, автор Върджил Дриймънд, 1998г., худ Владимир Петров.

Списание „МЕГАИГРА” :

1995 г. – броеве от 1 до 5.
1997г. – броеве от 6 до 10.
1998г. – броеве от 11 до 14.

ХЕРМЕС :

1. „Трошача”, (269 еп./ 136 стр.), автор Сим Николов, 1994г., худ. Борис Стоилов.
2. „Юмрукът на Трошача”, (274 еп./ 143 стр.), автор Сим Николов, 1994г., худ. Борис Стоилов.
3. „Краят на Трошача”, (296 еп./ 136 стр.), автор Сим Николов, 1994г., худ. Борис Стоилов.
4. „Пъклената кула”, (340 еп./ 128 стр.), автор Колин Уолъмбъри, 1994г., худ. Борис Стоилов.
5. „Последната врата”, (283 еп./ 128 стр.), автор Колин Уолъмбъри, 1994г., худ. Борис Стоилов.
6. „Планините Шамутанти”, (456 еп./ 140 стр.), автор Стийв Джаскън/Steve Jackson , оригинално заглавие – „Sorcery! The Shamutanti Hills”, 1983/1995г., худ Борис Стоилов.
7. „Пристанището на клопките”, (511 еп./ 184 стр.), автор Стийв Джаскън/Steve Jackson, оригинално заглавие “Khare - Cityport of Traps”, 1984/1995г., худ Борис Стоилов.
8. „Седемте дракона”, (498 еп./ 184 стр.), автор Стийв Джаскън/Steve Jackson , оригинално заглавие “The Seven Serpents”, 1984/1996г., худ Борис Стоилов.
9. „Кралската корона”, (800 еп./ 264 стр.), автор Стийв Джаскън/Steve Jackson , оригинално заглавие “The Crown of the Kings”, 1985/1996 г., худ Борис Стоилов.
10. „Чедуана Мах”, (323 еп./ 148 стр,) поредица „Шерпи на времето”, книга първа, автор Сим Николов, 1995г., худ Борис Стоилов.
11. „Черният петък”, (319 еп./ 136 стр.) , поредица „Шерпи на времето”, книга втора, автор Сим Николов, 1995г., худ Борис Стоилов.
12. „Златната примамка”, (318 еп./ 128 стр.), поредица „Шерпи на времето”, книга трета, автор Сим Николов, 1996г., худ Борис Стоилов.
13. „Съкровището на дракона”, (303 еп./ 141 стр.), автор Майкъл Майндкрайм, 1997г., худ. Ивайло Иванчев.
14. „Тайната на орките”, (291 еп./ 144 стр.), автор Майкъл Майндкрайм, 1997г., худ. Ивайло Иванчев.
15. „Краят на злото”, (310 еп./ 152 стр.), автор Майкъл Майндкрайм, 1997г., худ. Ивайло Иванчев.
16. „Подземен свят”, (309 еп./ 128 стр.), автор Сим Николов, 1997г., худ. Ивайло Иванчев.
17. „Формула 1”, (307 еп./ 136 стр.), Кевин Слейтър, 1997г., худ. Ивайло Иванчев, Георги Станков.
18. „Франция 98”, (650 еп./ 167 стр.), автор Кевин Слейтър, 1998г., Ивайло Иванчев.
19. „По следите на глутницата”, (300 еп./ 142 стр.), автор Сим Николов, 1998г.
20. „Годзила”, (341 еп./ 118 стр.), автор Ейдриън Уейн, 1998г.
21. „Полет от мрака”, (350 еп./ 151 стр.), автор Джо Дивър/Joe Diver, оргинално заглавиe – “Flight from the Dark”, 1984/1999г., поредица “Lone Wolf”, худ. Gary Chalk.
22. „Черната маска”, (439 еп./ 160 стр.), автор Майкъл Майндкрайм, 1997г., худ. Ивайло Иванчев.
23. „Клопка за победители”, (262 еп./ 144 стр.), автор Майкъл Майндкрайм, 1997г., худ. Ивайло Иванчев.
24. „Вълшебната арфа”, (276 еп./ 128 стр.), автор Робърт Блонд, 1997г., худ. Ивайло Иванчев.
25. „Призрачният Вятър”, (366 еп./ 144 стр.), автори Р. Блонд и Е. Уейн,1997г., книга първа от поредицата „Призрачният вятър”, худ. Ивайло Иванчев.
26. „Вълшебният капан”, (309 еп./ 128 стр.), автори Р. Блонд и Е. Уейн,1998г., книга втора от поредицата „Призрачният вятър”, худ. Ивайло Иванчев.
27. „Езерният град”, (344 еп./ 128 стр.), автори Р. Блонд и Е. Уейн,1998г., книга трета от поредицата „Призрачният вятър”, худ. Ивайло Иванчев.
28. „Древният враг”, автори Р. Блонд и Е. Уейн,1998г., книга четвърта от поредицата „Призрачният вятър”, худ. Ивайло Иванчев.
29. „Джонатан Харпър и четиримата конника на Апокалипсиса”, (242 еп./ 152 стр.), автор Робърт Блонд, 1998г., худ. Ивайло Иванчев.
30. „Майстори на меча 2 – Предизвикателството”, (340 еп./ 111 стр.), автор Ейдриън Уейн, 1998г. худ. Борис Стоилов, Ивайло Иванчев.
31. „Островът на динозаврите”, (201 еп./ 144 стр.), автор Майкъл Майндкрайм, 1997г., худ. Ивайло Иванчев.
32. „Красавицата и ченгето”, (215 еп./ 166 стр.), автор Майкъл Майндкрайм, 1998г., худ. Ивайло Иванчев.
33. „Невидимата армия”, (475 еп./ 187 стр.), автор Майкъл Майндкрайм, 2000г., худ. Ивайло Иванчев.
34. „Херкулес”, (417 еп./ 139 стр.), автор Робърт Блонд, 1997г., худ. Ивайло Иванчев.
35. „Пробивът в NBA”, автор Майкъл Майндкрайм, 1998г., худ. Ивайло Иванчев.
36. „Пламък над водата”, (350 еп./ 175 стр.), автор Джо Дивър/Joe Diver, оргинално заглавиe – “Fire on the Water”, 1984/1999г., поредица “Lone Wolf”, худ. Gary Chalk.
37. „Пещерите на Калте”, (350 еп./ 173 стр.), автор Джо Дивър/Joe Diver, оргинално заглавиe – “Flight from the Dark”, 1984/1999г., поредица “Lone Wolf”, худ. Gary Chalk.
38.”Бездната на обречените”, (350 еп./ 175 стр.), автор Джо Дивър/Joe Diver, оргинално заглавиe – “Flight from the Dark”, 1985/1999г., поредица “Lone Wolf”, худ. Gary Chalk.

АСТРАЛА :

1. „Господарят на зверовете”, (453 еп./ 256 стр.), автор Тим Дениълс, 1993г., худ. Спаско Ганчев.
2. „Звездни бойци”, (299 еп./ 192 стр.), автор Джордж М. Джордж, 1993г. , худ. Спаско Ганчев.
3. „Светилещето на Хиперборея”, (247 еп./ 160 стр.), автор Тим Дениълс, 1994г., худ. Спаско Ганчев.
4. „Планетата на смъртта”, (300 еп./ 192 стр.), автор Джордж М. Джордж, 1994г. , худ. Спаско Ганчев.
5. „Сенките на мрака”, (360 еп./ 192 стр.), автор Боб Куин, 1994г., худ. Спаско Ганчев.
6. „Духът на прерията”, (300 еп./ 190 стр.), автор Джордж М. Джордж, 1994г. , худ. Спаско Ганчев.
7. „Трите камъка на съдбата”, (280 еп./ 190 стр.), автор Тим Дениълс, 1994г., худ. Спаско Ганчев.
8. „Пари и гангстери 1”, (335 еп./ 192 стр.), автор Силвестър Голд, 1995г., худ. Спаско Ганчев.
9. „Войната на Понтиак”, (350 еп./ 192 стр.), автор Джордж М. Джордж, 1995г. , худ. Спаско Ганчев.
10. „Операция Звезден гост”, (353 еп./ 192 стр.), автор Колин Уолъмбъри, 1995г. , худ. Спаско Ганчев.
11. „Пари и гангстери 2”, (360 еп./ 224 стр.), автор Силвестър Голд, 1995г., худ. Спаско Ганчев.
12. „Черното огледало” ,(232 еп./ 192 стр.), автор Колин Уолъмбъри, 1995г. , худ. Спаско Ганчев.
13. „Проклятието на меча”, (310 еп./ 192 стр.), автор Джордж М. Джордж, 1995г. , худ. Спаско Ганчев.
14. „Крепост в облаците” (340 еп./ 192 стр.), автор Джордж М. Джордж, 1996г. , худ. Спаско Ганчев.
15. „Битка под вълните”, (341 еп./ 192 стр.), автор Сим Николов, 1996г. , худ. Ивайло Иванчев (включва настолната мини-игра на Д. М. Джордж “Морска битка”).
16. „Гооол! Българи – Юнаци!” (343 еп./ 168 стр.), Кевин Слейтър, 1996г., худ. Иван Ванев.
17. „Пари и гангстери 3”, (300 еп./ 192 стр.), автор Силвестър Голд, 1996г., худ. Ивайло Иванчев.
18. „Битката за Америка”, (разкази еп./ 56 стр.), автор Джордж М. Джордж, 1996г, худ. Иван Ванев.

ЕКВУСТ АРТ :

1. „Огнена пустиня”, (420 еп./ 200 стр.), автор Любомир Николов, 1992г., худ. Е. Станкев.
2. „Островът на бродещите мъртви”, (45 еп./ 91 стр.), автор Алан Шарп/Allan Sharp, оригинално заглавие – “Island of the Walking Dead”, 1986/1992г., худ Е. Станкев.
3. „Барабан на смъртта”, (44 еп./ 99 стр.), автор Алан Шарп/Allan Sharp, оригинално заглавие – “Death’s Drum”, 1988/1992, худ Е. Станкев.
4. „Конкуест II”, (46 еп./ 91 стр.), автор Алан Шарп/Allan Sharp, оригинално заглавие – “The Second Conquest”, 1987/1993г., худ Е. Станкев.
5. „Ужас в IV измерение”, (37 еп./ 79 стр.), автор Алан Шарп/Allan Sharp, оригинално заглавие – “Terror in the Fourth Dimension”, 1987/1993г., худ Е. Станкев.
6. „Свръхразум”, (261 еп./ 168 стр.), автор Бъртрам Устър, 1993г, худ. Е. Станкев, В. Паланков.
7. „Таен агент АС”, (168 еп./ 160 стр.), автор Стивън Трейвс/Stephen Thraves, оригинално заглавие - “Secret Agent A.C.E.”, 1993г., худ Е. Станкев.
8. „Призрачният остров”, (176 еп./ 160 стр.)), автор Стивън Трейвс/Stephen Thraves.
9. „Чудовището от Лох Нес” (163 еп./ 176 стр.), автор Стивън Трейвс/Stephen Thraves, оригинално заглавие - “Assignment Loch Ness”, 1993/1994 г., худ Е. Станкев.
10. „Сенки от Ада” (160 еп./ 160 стр.), - автор Стивън Трейвс/Stephen Thraves, оригинално заглавие – “Shadows of Doom”, 1993/1993, худ Е. Станкев.
11. „Бойните ровове на Крарт” (540 еп./ 290 стр.), автори Дейв Морис и Оливър Джонсън/Dave Moris & Oliver Johnson, книга първа от поредицата „Кървав меч”, оригинално заглавие – “Blood Sword Book 1”, “The Battlepits of Krarth, 1987/1994г., худ Е. Станкев.
12. „Царство Уирд” (570 eп./ 304 стр.), автори Дейв Морис и Оливър Джонсън/Dave Moris & Oliver Johnson, книга втора от поредицата „Кървав меч”, оригинално заглавие – “Blood Sword Book 2”, “The Kingdom of Wyrd”, 1987/1994г., худ Е. Станкев.
13. „Демонски нокът” (588 еп./ 320 стр.), автори Дейв Морис и Оливър Джонсън/Dave Moris & Oliver Johnson, книга трета от поредицата „Кървав меч”, оригинално заглавие – “Blood Sword Book 3”, “The Demon’s Claw”, 1987/1995 г., худ Е. Станкев.
14. „Пътят на съдбата”, автори Дейв Морис и Оливър Джонсън/Dave Moris & Oliver Johnson, книга четвърта от поредицата „Кървав меч”, оригинално заглавие – “Blood Sword Book 4”, “Doom Walk”, 1988/1995г., худ Е. Станкев.
15. „Стените на Спайт”, (550 еп./ 240 стр.), автори Дейв Морис и Оливър Джонсън/Dave Moris & Oliver Johnson, книга пета от поредицата „Кървав меч”, оригинално заглавие – “Blood Sword Book 5”, “The Walls of Spyte”, 1988/1996г., худ Е. Станкев.
16. „Узурпатор”, (421 еп./ 304 стр.), автори Марк Смит и Джейми Томсън/Mark Smith& Jamie Thomson, книга трета от поредицата „Пътят на тигъра”, оригинално заглавие – “The way of the tiger book 3”, “Usurper”, 1985/1992г., худ Е. Станкев.
17. „Властелин”, (420 еп./ 288 стр.), автори Марк Смит и Джейми Томсън/Mark Smith& Jamie Thomson, книга четвърта от поредицата „Пътят на тигъра”, оригинално заглавие - “The way of the tiger book 4”, “Overlord”, 1986/1993г., худ Е. Станкев.
18. „Завоевател”, (420 еп./ 288 стр.), автори Марк Смит и Джейми Томсън/Mark Smith& Jamie Thomson, книга пета от поредицата „Пътят на тигъра”, оригинално заглавие - “The way of the tiger book 5”, “Warbringer”, 1986/1993г., худ Е. Станкев.
19. „Пъкъл” (424 еп./ 256 стр.), автори Марк Смит и Джейми Томсън/Mark Smith& Jamie Thomson, книга шеста от поредицата „Пътят на тигъра”, оригинално заглавие - “The way of the tiger book 6”, “Inferno”, 1987/1993г., худ Е. Станкев.

СЕЛЕКТА :

Поредица „Битки Безброй” (Fighting Fantasy) :

1. „Звездолетът скитник”, (343 еп./ не са посочени страници) автор Стийв Джаксън/Steve Jackson, оригинално заглавие - “Starship Traveller”, 1983/1992г., худ Питър Андрю Джоунс.
2. „Гората на обречените”, (400 еп./ не са указани страници), автор Иън Ливингстън/Ian Livingstone, оригинално заглавие “The Forest of Doom”, 1983/1993г., худ Малкълм Бартър.
3. „Магьосникът от Огнената планина”, (400 еп./ не са посочени страници), автор Стийв Джаксън/Steve Jackson, оригинално заглавие – “Firetop Mountain”, 1982/1993г., худ. Ръс Никълсън.
4. „Леговището на Снежната вещица”, (400 еп./ 160 стр.), автор Иън Ливингстън/Ian Livingstone, оригинално заглавие – “Caverns of the Snow witch”, 1982/1994г., худ. Гари Уорд и Едуърд Кросби.
5. „Градът на крадците”, (400 еп./ 164 стр.), автор Иън Ливингстън/Ian Livingstone, оригинално заглавие – “City of thieves”, 1983/1995г., худ Айън МакГейк.
6. „Мечът на самурая”, (400 еп./ 208 стр.), автори Марк Смит и Джейми Томсън/Mark Smith& Jamie Thomson , оригинално заглавие – “Sword of the Samurai, 1985/1995г., худ. Алън Лангфърд.
7. „Храмът на ужасите”, (400 еп./ 152 стр.), автор Иън Ливингстън/Ian Livingstone, оригинално заглавие – “Temple of Terror”, 1985/1995г., худ. Бил Хюстън.
8. „Боец на колела”, (380 еп./ 164 стр.)– има грешка при печата и в книгата са дадени данните на „Храмът на ужасите”
9. „Демони от дълбините”, (400 еп./ 160 стр.), автор Стийв Джаксън/Steve Jackson, оригинално заглавие – “Demons of the Deep”, 1986/1996г., худ Боб Харви.
10. Командир на роботи” ,(400 еп./ 160 стр.), автор Стийв Джаксън/Steve Jackson, оригинално заглавие – “Robot Commando”, 1986/1997г., худ. Гари Мейс.
11. „Космически убиец”, (400 еп./ 160 стр.), автор Андрю Чапмън/Andrew Chapman, оригинално заглавие – “Space Assasin”, 1985/1997г., худ Джефри Синиър.
12. „Талисман на Смъртта”, (400 еп./ 160 стр.), автори Марк Смит и Джейми Томсън/Mark Smith& Jamie Thomson , оригинално заглавие – “Talisman of Death”, 1985/1998г., худ Боб Харви.
13. „Смъртоносен лабиринт”, (400 еп./ 155 стр.), автор Иън Ливингстън/Ian Livingstone, оригинално заглавие – “Deathtrap Dungeon”, 1984/1998г., худ. Иън МакГейк.
14. „Изпитание за Шампиони”, (400 еп./ 138 стр.), автор Иън Ливингстън/Ian Livingstone, 1986/1999 оригинално заглавие “Trial of champions”, худ. Brian Williams.

„АПОЛО ПРЕС” :

Поредица “Endless Quest” на издателство TSR inc.

1. „Ноктите на Дракона”, (страниците и епизодите съвпадат - 157), автор Брус Алгозин, оригинално заглавие “Claw of the Dragon”, 1994г., худ. Клайд Колдуел и Стивън Фейбън.
2. „Тъмницата на ужаса”, (страниците и епизодите съвпадат - 157), автор Роуз Естес, оригинално заглавие “Dungeon of Dread”, 1994г., худ. Клайд Колдуел и Джим Холоуей.
3. „Огледалната планина”, (страниците и епизодите съвпадат - 153), автор Роуз Естес, оригинално заглавие “Mountain of Mirrors”, 1994г., худ. Лари Елмор и Джим Холоуей.
4. „Замъкът на Пентегарн” (153 еп./ 160 стр.), автор Роуз Естес, оригинално заглавие “Pillars of Pentegarn”, 1994г., худ. Лари Елмор и Хари Дж. Куин.
5. „Завръщане в Брукмиър” (153 еп./ 160 стр.), автор Роуз Естес, оригинално заглавие “Reaturn to Brookmere”, 1982/1995г., худ. Лари Елмор и Тимоти Труман.
6. „Бунтът на джуджетата”.

„СОВА” :

1. „В бездната сред мъртъвците”, (426 еп./ 240 стр.), автори Дейв Морис и Марк Смит / Dave Morris and Mark Smith, оригинално заглавие “Down Among the Dead Men”, 1993/1994г., худ. Leo Hartas.
2. „Зелена кръв”, (500 еп./ 208 стр.), автори Дейв Морис и Марк Смит / Dave Morris and Mark Smith, оригинално заглавие “Green Blood”, 1993/1994г., худ Terry Oakes.
3. „Кълбото на Омразата”, (416 еп./ 192 стр.), автори Дейв Морис и Марк Смит / Dave Morris and Mark Smith, оригинално заглавие “The Coils of Hate”, 1993/1994г., худ. Terry Oakes.
4. „Огърлица от черепи”, (437 еп./ 224 стр.), автори Дейв Морис и Марк Смит / Dave Morris and Mark Smith, оригиналното заглавие не е дадено, 1993/1994г., худ. Russ Nicholson.

„ДЕЛАКОРТ” :

1. „Магията на английския футбол”, (301 еп./ 112 стр.), автор Томи Дейн /Ясен Василев/, 1995г.
2. „Премеждия във Висшата лига”, (178 еп./ 112 стр.), автор Дими Тод /Димитър Тодоров/, 1995г.
3. „Замъкът на барон Аристоу”, (82 еп./ 72 стр.), автор Джули Мейн /Юлиана Манова/.
4. „ОЛЕ – ле, на Световно сме”, автор Антъни Крис, 1998г.

БАРД :

1. „Звезден легионер”, (303 еп./ 175 стр.), автор Колин Уолъмбъри”, 1999г., худ Спаско Ганчев.
2. „Създател”, автор Джордж М. Джордж.
3. “Хищникът”, автор Уилям Стейн.
4. “Терминатор”, автор Върджил Дрииймънд.

„ИНСПРЕС” :

1. „Желязната ръка”, (259 еп./ 128 стр.), автор Сим Николов,1995г., худ. Пламен Тафраджийски.
2. „Смърт в окена”, (317 еп./ 143 стр.), автор Сим Николов,1995г., худ. Пламен Тафраджийски.

“MICRO PRINT” :

1. „Ярост във Виетнам” (150 еп./ 180 стр.), автор Марк Ейкърс/Mark Acres (TSR), 1993г., худ. Бисер Недев.

„КРОТАЛ” :

1. „Галактически Гигант” (215 еп./ 152 стр.), Рене Валент/Rene Valent, оригинално заглавие „Space Giant”,1993г. худ. и преводач Ивайло Христов.
Бел.: Тази книга е по всяка вероятност българска.

„ПАЛМИРА” :

1. „Планината на смъртта” (265 еп./ 70 стр.), автор Николай Николов, 1996г., худ. Живко Велев.

„ТРОЛ” :

1. „Двоен агент”, (174 еп./ 128 стр.), автор Джон Симсон, 1995г., худ. Ахинора Таскова.
Бел.: Тази книга е по всяка вероятност българска и е твърде възможно да е на издателство фантом.

„КОЛОБЪР” :

1. „Вълчан Войвода”, (239 еп./ 120 стр.), автор Стоил Сигон.

„ГРЪМОВЕЦ” :

1. „Хакерът”, (120 еп./ 297 стр.), автор Ърнинг Найт.
Бел.: Пиратска книжка.

„АБАГАР ХОЛДИНГ” :

Поредица : „Алфред Хичкок представя – Тримата детективи” :

1. „Кой крещи в къщата на ужасите”, (124 еп./ 128 стр.), автор Megon Stine & H. William Stine, 1986/1996 оригинално заглавие "The Case of House of Horrors", худ. Aristides Ruiz.
2. "Кой открадна танцуващия динозавър", (124 еп./ 128 стр.), автор Rose Estes, 1985/1996 оригинално заглавие “The Case of the Dancing Dinosaurus”, худ Vincente.

„МАНГА КОМИКС” :

1. „Маймуни срещу динозаври”, (56 еп./ 24 стр.), автор Ейдриън Уейн, 2001 г., худ. Ивайло Илиев.

БЕЗ ИЗДАТЕЛСТВО :

1. „Коприна в нощта”, автори Робърт Блонд и Ейдриън Уейн, 2004 г.ПРИЛОЖЕНИЕ: БЪЛГАРСКИТЕ АВТОРИ И ТЕХНИТЕ ПСЕВДОНИМИ

1. Любомир Николов – Колин Уолъмбъри, Тим Дениълс
2. Богдан Русев – Робърт Блонд
3. Александър Александров – Ейдриън Уейн
4. Димитър Славейков – Майкъл Майндкрайм, Стюърт Дарк
5. Георги Миндизов – Джордж М. Джордж, Силвестър Голд, Боб Куин, Уилям Стейн
6. Елена Павлова – Върджил Дриймънд, Кристофър Макдоуел
7. Симеон Николов – Сим Николов
8. Веселин Булев – Винсент Були
9. ? – Монт Диас, Джак Блъд
10. Божидар Грозданов (Bave) – Тед Грей
11. Любомир Чолаков – Оливър Грин
12. ? – Сара Дженит
13. ? – Джордж Блекбък
14. Кирил Слабов – Кевин Слейтър
15. Иван Димитров – Бъртрам Устър
16. Пенко Живанов – Роджър Уилко
17. Иван Димитров – Айвън Фогър
18. Ясен Василев – Томи Дейн
19. Димитър Тодоров – Дими Тод
20. Юлиана Манова – Джули Мейн
21. ? – Антъни Крис
22. Николай Николов – без псевдоним
23. ? – Стоил Сигон
24. ? – Ърнинг Найт


Търсене

Търсене в:

Избор на дизайн
Изберете този дизайн Изберете този дизайн Изберете този дизайн Изберете този дизайн Изберете този дизайн Изберете този дизайн Изберете този дизайн
Изберете този дизайн Изберете този дизайн Изберете този дизайн Изберете този дизайн Изберете този дизайн Изберете този дизайн Изберете този дизайн

Цитаделата във Facebook:


Портал Светлина vs Мрак
8 милиметра

The Face of Shadow
Daily Potter

The Universe

Library of the Future

TEEN OBSESSION
Разказите на Даниел Тодоров
Светлини сред сенките

Percy Forum
Wind of Sorrow

Soulseeker - Блогът на Коста Сивов
Project God of Tears

Блогът на Кирил Иванов

Twilight Ladies
Аксиом 16Бранимир Събев