Автори
Книги
Интервюта
Разни
Игри
Филми
Музика
Герои
Същества
Комикси
Актьори
Творчество
Fan-fiction
Дуел
Клипове
За нас
Форум
Клуб-Конан

Тайната на скрития град


Author: Jack1600
Date: 07.02.2009

Photobucket

Наскоро излезе „Тайната на скрития град”, интересна и добре изпипана адаптация по романа на Жани Дюпрьо, разказваща ни за скрит дълбоко под земята град на име Ембер и неговите жители. Филма сам по себе си не успя да се превърне в бокс-офис хит, каквито бяха очакванията на някои критици, но за сметка на това ни предостави една увлекателна история, обединяваща в себе си едновременно задълбочени герои и добър сюжет. Историята накратко е следната.
Ембер, алтернативен град под земята, построен след настъпилите в света разрухи и промени броени дни преди края на света, е създаден с единствената цел да осигури спокоен живот за бъдещите поколения, или по-точно спокоен живот докато металната касетка проектирана за целта не се отвори и не ги поведе към повърхността и животът отвъд подземните улички. За нещастие касетката се изгубва и потъва в забвение, а жителите на подземния град все по-често стават свидетели на смущения в Генератора, главния източник на електричество, без когото всичко би потънало в пълен мрак. Предусещайки края на Ембер, Лина Мейфлийт и Дун Хароу, току-що назначени на новите си постове ученици, решават да предприемат мерки срещу случващото се и скоро след като Лина намира металната касетка, завещана от прадядо й, двамата започват да търсят изход от подземията. Междувременно кметът на града, майор Коул, осигурил си тайно убежище с припаси в един от складовете на Ембер, бива заподозрян и решава на всяка цена да отмъкне скъпоценната касетка, която Лина крие, като изпрати хората си срещу двамата. Разчитайки записките на Създателите, младите приключенци преследват целта си, бягайки от хората на Коул и дирейки път към повърхността. Приключение, което си струва.
В заключение, „Тайната на скрития град” съчетава прекрасна актьорска игра, включваща изпълнения на известни в света на киното личности като Тим Робинс, Бил Мъри и Мартин Ландау, невероятните дебюти на младите звезди в продукцията Сайръс Ронан и Хари Трийдауей, добре изпипани визуални ефекти и дизайн, страхотен сценарий и умела режисура в продукция на небезизвестния Том Ханкс. „Скрития град” съдържа всичко, което трябва да притежава добрия семеен филм и по мое мнение е чудесен визуален подарък за всеки фентъзи фен.


Търсене

Търсене в:

Избор на дизайн
Изберете този дизайн Изберете този дизайн Изберете този дизайн Изберете този дизайн Изберете този дизайн Изберете този дизайн Изберете този дизайн
Изберете този дизайн Изберете този дизайн Изберете този дизайн Изберете този дизайн Изберете този дизайн Изберете този дизайн Изберете този дизайн

Цитаделата във Facebook:


Портал Светлина vs Мрак
8 милиметра

The Face of Shadow
Daily Potter

The Universe

Library of the Future

TEEN OBSESSION
Разказите на Даниел Тодоров
Светлини сред сенките

Percy Forum
Wind of Sorrow

Soulseeker - Блогът на Коста Сивов
Project God of Tears

Блогът на Кирил Иванов

Twilight Ladies
Аксиом 16Бранимир Събев